Altın 2,240.21
%0.18
BIST 8,904.80
%2,14
Dolar 32.34
%0.08
Euro 35.10
%0.28
İstanbul
16°
Hâkim ve savcılara suikast planlayan 10 DHKP-C’li terörist tutuklandı

Hâkim ve savcılara suikast planlayan 10 DHKP-C’li terörist tutuklandı

Terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı. Aralarında Çağlayan Adliyesinin Hâkim-Savcı giriş kapısında keşif yaptığı tespit edilen şüphelinin de bulundu

DHKP-C terör örgütünün üst düzey yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri tamamlanan 11 şüpheliden 10'u sevk edildiği nöbetçi hâkimlikçe tutuklandı.

ADLİYEDE KEŞİF 

Sabah'ta yer alan habere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine yazılan sevk yazısında, 11 şüpheliden Ali İhsan Kaya'nın örgütün talimatları doğrultusunda Çağlayan Adliyesi'nin Hâkim-Savcı giriş kapısı olarak bilinen bölgenin keşfini yaparak sivil vatandaşların geçip geçmediğini gözlediği kaydedildi. Ayrıca polis ve özel güvenlik görevlilerinin denetim ve yoğunluğunun nerede, ne kadar olduğu yönünde de keşif çalışması yaptığı belirtildi.

 

Yine şüphelilerden Öznur Çetin'in örgüte kuryelik yaptığı, örgütün gönderdiği şifreli bir mesajda milletvekili, belediye başkanlarına ve yöneticileri hakkında bilgiler bulunduğu kaydedildi. Diğer şüpheli Emine Cansever'in örgütün alt yapılanması olan Halk Cephesi'nin eylemlerine katıldığı, bazı kurumlardan emekli olan örgüt sempatizanlarından oluşan ve örgütün kurumlarından olan Emekli Meclisi içerisinde faaliyet yürüttüğü ifade edildi. Şüpheli Şevket Avcı'nın Alibeyköy Halk Meclisi Sorumlusu olduğu, şüpheli Onur Bilgiç'in örgütün sözde memur yapılanması olan Devrimci Memur Hareketi'ne yönelik olarak yapılan operasyon yakalandığı, terör örgütünün kurumlarından olan Kamu Emekçileri Cephesi'nden olduğu, örgüt yayın organı Yürüyüş Dergisi'nde örgütün Merkez Komite Üyesi ile görüşme yaptığı kaydedildi.

Sevk yazısında, İsmail Cengiz Mumcu'nun örgütün Fotoğraf ve Sinema Emekçileri (FOSEM) içerisinde Ankara'da faaliyet yürüttüğü, Ankara'da düzenlemiş olduğu eylemlerin fotoğraflarını çekerek FOSEM'e gönderdiği ve paylaştığı belirtildi.

KUZEY KORE'YE GİTMİŞ

Yazıda, Okan Özer'in Kocaeli Merkez'de Gençlik Derneği'nin geçmiş dönemde sorumlusu olduğu, örgütsel toplantılar düzenlediği kaydedildi. Şüpheli Naim Feyzullah Eminoğlu'nun DHKP-C'nin Uluslararası İlişkiler Komitesi adı altındaki yapılanma içerisinde faaliyet yürüttüğü, aynı zamanda Anti-Emperyalist Cephe Komite Faaliyetleri'ne katıldığı ve 2017 yılı içerisinde Kuzey Kore'ye giderek devlet yetkilileriyle görüştüğü ifade edildi.

İDİL KÜLTÜR MERKEZİNDE FAALİYET GÖSTERMİŞ

Tutuklanmaları talep edilen yazı da ayrıca Ezgi Dilan Balcı'nın örgütün talimatları doğrultusunda kurulan İdil Kültür Merkezi isimli oluşumda faaliyet yürüttüğü, Yurtdışı Merkez Komiye ile şifreli yazışma yapan örgüt mensupları arasında yer aldığı belirtildi. Yine şüphelilerden Cihan Keşkek'in de İdil Kültür Merkezi isimli oluşumda ve Uluslararası İlişkiler Komitesi adı altındaki yapılanma içerisinde faaliyet yürüttüğü ve aynı zamanda Anti-Emperyalist Cephe Komite Faaliyetleri'ne katıldığı ifade edildi. Şüpheli Meltem Özer'in ise DHKP-C'nin Gençlik Federasyonu içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgütün gizli karıncalar içerisinde faaliyet gösterdiği, örgüt mensuplarına güvenli yer temin ettiği kaydedildi.

ÖRGÜTÜN GÖZALTI KİTAPÇIĞI 

Sevk yazısında şüphelilerin örgütün gözaltına alınan mensuplarına nasıl davranış ve tutum içerisinde olmalarının anlatıldığı 'Gözaltına alındınız ne yapmalısınız?' isimli kitapçıkta belirtilen hususları harfiyen uyguladıklarının tespit edildiği belirtildi. Hâkimlikte sorguları tamamlanan 10 şüpheli turuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.