Hakimden İŞİD'ci sanığa Müslümanlık dersi

Hakimden İŞİD'ci sanığa Müslümanlık dersi

Mahkeme başkanı söylenenlere dayanamadı ve IŞİD'ci sanıklara fırçayı bastı: Allah size mühür mü verdi? Önünüze gelen herkesi bu Müslümandır, bu değildir diye damgalıyorsunuz!

DAEŞ'in Türkiye'deki yapılanmasına yönelik açılan davanın dün başlayan oturumuna bugün de sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edildi. Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklardan Adil Beyazyıldız hakkındaki suçlamaları reddetti.

“BABAM MÜSLÜMAN MIYDI BİLMİYORUM”

1996 yılından önce şirkleri olan bir Müslüman olduğunu ancak bu tarihten sonra gerçek Müslüman olduğunu ifade eden sanık Beyazyıldız’a üye hakim “Baban Müslüman mıydı?” diye sordu. Bunun üzerine Beyazyıldız, “Bilmiyorum, babam öldü. Müslüman olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

“NE OY KULLANDIM NE DE ASKERE GİTTİM”

Bursa’da yaşadığını ve dini kitaplar satarak geçimini sağladığını dile getiren tutuksuz sanıklardan, davanın bir numaralı sanığı “Ebu Hanzala” kod adlı Halis Bayuncuk’un sohbetlerine katıldığını, oy kullanmanın dini açıdan yeri olmadığını iddia etti. Akar, “Ben de Halis hocanın inandığı gibi inanıyorum. Doğru olmadığına inandığımdan ne oy kullandım ne de askere gittim. Bedelli olarak yaptım” dedi.

ANNEM BABAM MÜSLÜMAN DEĞİL ALLAH’A ŞİRK KOŞUYORLAR”

Sanığın bu ifadeleri üzerine mahkeme başkanı Ahmet Civelek, “Askerler Müslüman değil mi? Annen baban Müslüman değil mi?” diye sordu. Sanık Akar , “Askerler Müslüman olduğunu söylüyor. Annem babam oy kullandığı için Müslüman değiller. Müşrikler. Allah’a şirk koşuyorlar” dedi. Mahkeme başkanının “IŞİD Müslüman mı” sorusu üzerine sanık, “Neden soruyorsunuz? Ben tanımıyorum. Müslümanlardır inşallah” diye yanıt verdi. Bir üye hakim ise Allah size mühür mü verdi? Önünüze gelen herkesi bu Müslümandır, bu değildir diye damgalıyorsunuz” diye eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.