Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu

Hakkari'nin Geçimli Karakolu ile Çukurca'da üç ayrı karakola teröristlerce gerçekleştirilen eş zamanlı saldırıda 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğu, 15 civarında asker ve köy korucusunun yaralandığı, 14 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenild

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 23.00 sıralarında Hakkari'ye 40 kilometre mesafedeki Geçimli Karakolu ile Çukurca'nın Üzümlü ve Karataş karakolları ile 20'nci Sınır Jandarma Tugayı'na bağlı Darsinki Tepesi'ndeki askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzelendi. Karakolda görevli askerlerin hemen karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, 6 asker ile 2 geçici köy korucusunun şehit olduğu öğrenildi. Çatışmalarda 15 civarında asker ve korucunun yaralandığı, 14 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor. Yaralılar, çok sayıda ambulans ve helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

 Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi. Saldırıya uğrayan karakolların çevresi ile teröristlerin kaçış güzergahları toplar ve Kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı. Operasyonlar devam ediyor. Yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Çatışmaların en yoğunu Geçimli Karakolu'nda yaşandı. Çukurca'ya 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş bölgesindeki jandarma karakolunun yakınlarında çatışmalardan sonra yangın çıktı. Yangına çevrede bulunan kuru otların sebep olduğu belirtildi. Silah sesleri ve top atışları ilçe merkezinde de duyuldu.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Huzur ve güven ortamını bozmak maksadıyla bir grup PKK terör örgütü mensubu, 04 Ağustos tarihinde sınır hattındaki bazı üs bölgeleri ve merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu'na saldırı ve sızma teşebbüsünde bulunmuş, çıkan çatışmada 6 askerimiz ve 2 geçici köy korumuzu şehit olmuş, 15 askerimiz,1 geçici köy korucumuz ve 5 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Şu anda kadar 14 PKK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir."

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Açıklamada kaçan teröristleri yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla bölgede havadan ve karadan operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyünde teröristlerin karakola saldırması sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya’nın baba evine ateş düştü.
Şehidin baba ocağı olan Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli Beldesi’ne acı haber çocuk ulaştı. Acı haber sonrasında Çalikkaya ailesi gözyaşlarına boğulurken, şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Kamil Çelikkaya’nın bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı şu şiir ise yürekleri dağladı:

"Konuyorsa dala bölücü leş kargaları dal kesilsin!
Bölücüler şehre kadar iniyorsa dağdan, yol kesilsin!
Eğer ki askerime kurşun sıkıyorsa, kol kesilsin!
Bu vatana ihanet eden baş ise, baş kesilsin!
Türk Allah-u Teala’nın kılıcıdır boyun eğmeyen taş kesilsin".

MALATYA

Hakkari Çukurca’da teröristlerin saldırısı sonucu şehit edilen askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın Malatya’daki baba ocağına ateş düştü.

Malatya Merkez Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki Kurak ailesine haber verilmesi ile evde feryat koptu. Olay yerine 112 ambulansları intikal etti. Malatya Belediyesi İtfaiye görevlileri tarafından şehidin evinin bulunduğu sokak ile cadde Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin yakınları baygınlık geçirince 112 ambulanslarında müdahale edildi. Baba ise yakınları tarafından zorla teskin edildi. Bu arada, babası el arabacılığı yapan, 3 kız 2 kardeşten biri olan Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın 4 yıl önce asker olduğu belirtildi.

ZONGULDAK

Hakkari'nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyündeki evinde hüzün var.

Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda, şehit olan er Metin Çevik'in, Başören köyü Çömetenler Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.
 

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç ve İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Şehit Çevik'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Anne Çevik ise, taziye ziyaretine gelenlere, en son oğluyla telefonda görüştüklerinde kendisine oruç tuttuğunu ve hiç bırakmadığını söylediğini ifade etti.

Baba Recep Çevik, AA muhabirine, 2 kız, 1 erkek çocuğu olduğunu belirterek, ''Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük'' dedi.

Bu arada şehit Çevik'in evinin önünde Kur'an-ı Kerim okunurken, sağlık görevlilerinin de hazır bekletildiği görüldü.

Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum