O PKK'lılar öldürüldü

O PKK'lılar öldürüldü

Mehmetçiğin yaptığı operasyonlar PKK'yı inim inim inletiyor.

Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'ne Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karadan ve havadan yaptığı operasyonlar sırasında öldürülen PKK'lılardan 24'ünün ceseti Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, aynı bölgede öldürüldüğü ileri sürülen 7 teröristin cesedinin bulunması için de aileler İHD Hakkari Şubesi'ne başvurdu. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu heyetle yapılan aramaların 3'üncü gününde bölgede biri kadın 4 PKK'lının cesedi bulundu. Yanmış şekilde bulunduğu ileri sürülen cesetler, Çukurca ilçesine getirilerek otopsi yapılması için Cumhuriyet Savcılığına teslim edildi.

Hakkari'ye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca ilçesine bağlı Cevizli Köyü'nün 5 kilometre uzağında bulunan Kazan Vadisi'nin uzantısı olarak bilinen Piran Vadisi'nde 10 gün boyunca sürdürülen hava destekli operasyonlarda öldürülen PKK'lılardan 24'ünün cesedi geçen hafta bölgeden alınarak kimliklerinin saptanması için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Aynı bölgede 7 PKK'lının cesedinin daha olduğu açıklamaları üzerine de bölgede arama-tarama çalışmaları başlatıldı. Ailelerin başvurusu üzerine PKK’lılara ait cesetlerin bulunması için BDP ve İHD yetkilileri yaklaşık 100 kişiyle önceki gün ve dün sabah saatlerinde Hakkari’den yola çıkarak çatışmaların olduğu bölgeye gitti. Yapılan bu aramalarda teröristlere ait ceset bulunmazken, bölgede çok sayıda uçaksavar mermisi, patlamamış el bombası ve boş kovan ile şarapnel parçalarına rastlandı.

Kayıp olduğu belirtilen 7 PKK'lının cesetlerinin bulunması için İHD Hakkari Şubesinin Hakkari Valiliğinden aldığı izinle bugün de arama yapıldı. Bugün yapılan aramalara BDP'li Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Van Milletvekili Nazmi Gür ve BDP il Başkanı Orhan Koparan da katıldı. Akşam saatlerine kadar Kazan Vadisi'nin uzantısı olan Piran Vadisi'ndeki mağaraların yakınında yapılan aramalarda biri kadın olmak üzere 4 PKK'lının cesedi bulundu.

Yanık olduğu ileri sürülen cesetler bölgeden alınarak otopsi yapılmak üzere Çukurca Cumhuriyet savcılığına teslim edildi. BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, cesetlerde yanık olduğunu ileri sürerek bu yönde rapor tuttuklarını söyledi. Milletvekili Kurt, raporu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de ileteceklerini belirterek, "Bu insanlık dışı vahşet karşısında söylenecek laf bulamıyorum. Bu vahşetin ortaya çıkarılması gerekir" dedi. BDP Hakkari il Başkanı Orhan Koparan ise, İHD'nin Hakkari Valiliğinden almış olduğu 3 günlük iznin bugün itbaiyle dolduğunu, ancak geriye kalan 3 cesetin bulunması için yarın da bölgede arama yapacaklarını söyledi.

MEHMETÇİK'E MAYINLI PUSU KURAN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MUŞ Valiliği, 20 Ekim günü sabah saatlerinde Hasköy ilçesi kırsalında 3 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan mayınlı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerden birinin öldürüldüğünü açıkladı.

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Altınova köyü yol ayrımında zırhlı araç geçerken menfeze yerleştirilirken mayının karpuz tarlasından patlatılması sonucu 3 asker yaralandı. Valilik, olayın hemen ardından bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldığını, helikopter desteğinde sürdürülen operasyonlarda bir teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, "20 Ekim günü saat 07.33'de Muş Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı Gökyazı Jandarma Karakol Komutanlığından yol emniyeti sağlamak maksadıyla görevlendirilen zırhlı aracın geçişi esnasında menfeze yerleştirilen patlayıcı maddenin, bölücü terör örgütü mensupları tarafından patlatılması sonucu 3 Jandarma personeli yaralandı. Olayın hemen sonrasında, 2 Cobra helikopter desteğinde Jandarma Özel Harekat Timleri bölgeye indirilmiş ve başlatılan operasyon neticesinde, helikopterlerin açtığı ateş sonucu; 1981 Kahramanmaraş doğumlu, 2001 Almanya katılımlı, Göksün Maraş kod isimli bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi. DHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum