Şehit haberi bu kez Ankara'dan geldi

Şehit haberi bu kez Ankara'dan geldi

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 22 Temmuz’da inişe geçtiği sırada düşen ve 5 askerin şehit olduğu helikopter kazasından yaralı kurtulup GATA’ya kaldırılan 32 yaşındaki Yüzbaşı Barış Kırıcı, yaşam savaşını kaybetti.

Gelecek yaz nişanlanmayı planladığı öğrenilen şehit Yüzbaşı Kırıcı’nın Ankara’da toprağa verileği öğrenildi.
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde geçen 22 Temmuz’da meydana gelen olayda, karadan sevkiyatın tehlikeli olduğu bölgelere havadan ulaşan S-70 Skorsky tipi helikopter inişe geçtiği sırada düştü. Kazada, 5 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerler önce Van Yüzüncüyıl Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan askerler ilk müdahalenin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) sevk edildi. Yaralılardan Yüzbaşı Barış Kırıcı, tedavi gördüğü hastanede dün (Pazartesi) saat 21.30 sıralarında verdiği yaşam savaşını kaybedip şehit oldu.

AİLESİ YASA BOĞILDU
Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan Beldesi’nde oturan ve oğlunun GATA’ya sevk edilmesi üzerine Ankara’ya giden baba Hayri, ayrı olduğu Ankara’da yaşayan eşi annesi Birgül ile şehidin kardeşi Meriç Kırıcı Yüzbaşı’nın iyileşmesi için dua ederken, aldıkları acı haberle adeta yıkıldı. Gözyaşlarına boğulan şehidin ailesini yakınları ve Yüzbaşı Kırıcı’nın silah arkadaşları teskin etti.

İKİ YILDIR GÖREV YAPIYORDU
Hakkari Dağ Komando Tugayı’nda iki yıldır görev yaptığı belirtilen şehit Piyade Yüzbaşı Barış Kırıcı’nın cana yakın ve sıcak kanlı yapısıyla tanındığı, silah arkadaşları tarafından da sevilen bir kişi olduğu bildirildi.

ANKARADA’DA TOPRAĞA VERİLECEK
Görev yaptığı dönemde bir çok başarıya imza attığı öğrenilen şehit Piyade Yüzbaşı Kırıcı’nın gelecek yaz sözlüsüyle nişanlanmayı planlandığı ve hazırlık yaptığı dile getirildi. Şehit Yüzbaşı Kırıcı’nın yarın (Çarşamba) annesinin yaşadığı Ankara’daki Kocatepe Camii’nde öğlen vakti düzenlenecek olan askeri töreninin ardından bu kentteki şehitlikte toprağa verileceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.