İşte saldırı emrini veren alçak!

İşte saldırı emrini veren alçak!

Hakkari Dağlıca'da PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu. 14 asker de yaralandı..

Yüksekova ilçesi Dağlıca, Derecik ve Yeşiltaş askeri üs bölgelerine, sabah saat 05.30 sıralarında sayıları 70 ila 100 arasında değişen kalabalık bir PKK’lı grubu ağır silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'na bağlı sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerine Irak topraklarından sızan PKK’lıların saldırısına askerler anında karşılık verdi. Örgüt üyelerinin açtığı ilk ateşle 8 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı. Yaralı askerler Hakkâri’deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bazı askerlerin sağlık durumunun ciddiyetine koruduğu bildirildi.

 

OPERASYON IRAK TOPRAKLARINDA
Bölgeye havadan ve karadan takviye birlikler sevk edilirken teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmanın aralıklarla devam ettiği belirtildi. Şemdinli ve yakındaki birliklerden çatışmanın olduğu sınır bölgesine ambulans ve asker gönderildi. Kuzey Irak topraklarından geldikleri belirlenen PKK’lıların takip operasyonu sürüyor. Irak toprakları içerisinde devam eden takip operasyonunda zaman zaman sıcak temas sağlandı. İnsan Hava Araçlarının belirlediği bazı noktalara ise havadan helikopterler bomba yağdırdı.

 

Zap kampından geldikleri belirlenen örgüt elemanlarının, saldırı emrini Hüseyin Feyman’dan aldıkları öğrenildi.
 
Zap kampından geldikleri belirlenen örgüt elemanlarının, saldırı emrini Suriye uyruklu Dr. Bahoz kod adlı Hüseyin Feyman’dan aldıkları öğrenildi.
 
Feyman’ın ekibi tarafından yapılan bu olay bazı çevrelerce, yeni açılım sürecinin baltalanmasına yönelik olduğu yönünde yorumlar yapıldı.
 
İSTİHBARAT ÖNCEDEN ALINMIŞTI
 
Bölgedeki bazı askeri yetkililer, PKK’nın sınır birliklerine yönelik saldırı yapacağı yönünde istihbarat bilgilerinin alındığını ve bununun üst makamlara iletildiğini açıkladı. Aynı yetkili, “Üs bölgelerine saldırı yapılacağı yönünde onlarca istihbarat bilgisi alındı. Ancak bu bilgilerin üst makamlarına ulaşmasına kadar geçen süre zaman zaman operasyonun aksamasına neden oluyor. İstihbarat var ama harekât yok. Bununun tek nedeni yerinden operasyonun emrini verecek birinin olmaması. Hep yukarıdan emir bekleniyor, emir gelene kadar işte böylesi sonuçlar ortaya çıkıyor. Buna benzer daha bir çok olay var. İstihbarat bilgi alan komutanlık operasyon yetkisine de sahip olmalı. Ama böyle olmuyor, emir hep yukarıdan bekleniyor” dedi.
 
SİLAH BIRAKMAK VEYA ATEŞKES YOK DEMİŞTİ
 
Fehman Hüseyin AK Parti hükümetinin Kürtlere karşı yok etme saldırıları olduğunu iddia ederek hiçkimsenin ateşkes ya da silah bırakmaktan söz edemeyeceğini söyledi. Erdal PKK'lı teröristlerin her noktaya ateş edeceğini de duyurmuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.