Düşen helikoptere PKK'dan sinsi pusu!

Düşen helikoptere PKK'dan sinsi pusu!

Hakkâri'de 5 askerimize mezar olan helikopterin inişe geçtiği sırada uzaktan kumandalı mayının patlatılmasıyla düştüğü ileri sürüldü. Kuyruğu ve sağ ön tekerleği kırılan helikopter güç kaybedip yere çakıldı

Hakkâri'de 15 askeri taşıyan ve 5 askerin şehit olduğu Sikorsky tipi helikopterin düşünmesinde PKK'nın hain pususunun olduğu ileri sürüldü. İddiaya göre, Hakkâri 5'inci Tabur Birliği Dağlıca Bölgesi'nde operasyon için Deryan Tepe'ye giden ve 15 askerin bulunduğu helikopter inişe geçtiği sırada bölgeye PKK tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Kuyruğu ve sağ ön tekerleği kırılan helikopter, güç kaybederek yere düştü. Genelkurmay Başkanlığı önceki gün yaptığı açıklamada 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığını bildirmişti. 
 
PİLOT FARK ETMİŞTİ 
 
Benzer bir olay 3 Temmuz'da Tunceli'de yaşanmıştı. Sikorsky tipi helikopterlerle bölgeye gönderilen jandarma özel harekât timleri, dağlık alanda indirilmek istenmişti. Ancak helikopter pilotunun, zemindeki toprak alanın kazıldığını fark ederek iniş yapmaması büyük bir faciayı önlemişti. Alana tahrip gücü yüksek patlayıcıların yerleştirildiği ortaya çıkmıştı. SABAH'a konuşan askeri yetkililer, PKK'nın Ramazan ayında da saldırılarına ara vermediğini belirterek, daha çok mayınlı saldırılarını artırdığını kaydetti. TSK da, arazi arama tarama çalışmalarına hız verdi. 
 
7 şehide askeri tören 
 
Helikopter kazasında şehit olan Teğmen Nuri Akman, Astsubay Ahmet Çağlar, Uzman Çavuş Muharrem Saygun, Uzman Çavuş Muhammed Şahin, Uzman Çavuş Regaip Şahin ile el bombasının patlaması sonucu şehit olan Ali Bozkurt ve Van'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Ümit Akbaş için Van'da Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Türk bayraklarına sarılı 7 cenaze törenin ardından uçaklarla memleketlerine gönderildi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Valisi Münir Karaloğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile milletvekilleri, mülki ve askeri erkan katıldı. Törene katılan şehit yakınlarını Şahin ile Eker teselli etti.
 
Kaynak: SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.