Hakkari'de Ramazan

Hakkari'de Ramazan

Hakkari'de ramazan coşkusu yaşanıyor.

Türkiye'de ezanın ilk okunduğu illerden Hakkari'de, ramazanın gelmesiyle büyük bir canlanma yaşanıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle cadde ve sokaklarda renkli görüntülerin yaşandığı kentte vatandaşlar, aileleriyle park ve bahçelerde zaman geçiriyor.

İftar öncesinde vatandaşların alışverişi nedeniyle hareketliliğin yaşandığı kent merkezinde, iftarın ardından vatandaşlar aileleriyle dışarıda geziyor. Kentteki esnaf, gece geç saatlere kadar kepenk kapatmıyor.

Vatandaşlardan Cemal Erip, ramazan ayının bölgede yaşanan sorunlara deva olmasını dileyerek "Biz ramazanın bereket getirdiğine inanıyoruz. Bölgemizde ve dünyada çaresiz insanlar var. İnşallah bu ramazan hepsine bereket, huzur, mutluluk ve barış getirir." diye konuştu

Tek isteklerinin huzur olduğunu ifade eden Rıdvan Şen ise "Barış ve huzur tek umudumuzdur. Biz Hakkari halkı olarak huzur istiyoruz. Her zaman böyle mutlu, neşeli olmak istiyoruz. Şu an görünen kalabalık her zaman olur inşallah." dedi.

Ramazan ayının barış ve huzur ortamının inşa edilmesine vesile olmasını dileyen Necmettin Acar da insanların Allah'a döndüğü, Allah'ı daha çok hatırladığı ve kötülüklerden arınmaya çalıştığı bir aya girdiklerini söyledi.

Acar, "Ramazanın barış ve huzur ortamının yeniden inşa edilmesine, çözüm sürecinin yeniden gündeme gelmesine vesile olmasını dilerim."ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.