Hakkari Valiliği:

Hakkari Valiliği:

Hakkari Valiliğinden, il sınırları içindeki iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığı duyuruldu.

HAKKARİ (AA) - Hakkari Valiliğinden, il sınırları içindeki iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarının devletin asli görev ve sorumluluklarından olduğu belirtilerek, kamu düzeninin unsurları arasındaki güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınmasının önem arz etiği vurgulandı.

Kamu hizmetlerinin aksamaya mahal vermeksizin, değişen şartlara ve ihtiyaçlara uyumlu şekilde tüm vatandaşlara ulaştırılmasının kamu düzeniyle yakından ilişkili olduğuna işaret edilen açıklamada, vatandaşların ihtiyaçlarını temine yönelik piyasa şartlarında sunulan mal ve hizmetlere erişiminlerinin güvence altına alınmasının da devletin sorumlulukları arasında bulunduğu anımsatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kamu hizmetleri ile piyasa şartlarında mal ve hizmet sunumu kamu düzeninden etkilenmektedir. Bu mal ve hizmetlerin aksatılmadan sunulmasının yanı sıra güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyaçlarının da güvence altına alınması için devletimizin çabaları yanında, vatandaşlarımızın da hukuk kurallarına uygun davranmaları gerekmektedir. İl sınırları içinde yürütülen güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek zaman zaman iş yerlerinin çeşitli provakatif ve yasa dışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıkları tespit edilmiştir.

İş yerlerinin toplu biçimde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükununu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zafiyete uğrattığı değerlendirildiğinden, kamu düzeninin korunması amacıyla ilimiz genelinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.