Kara Kuvvetleri Komutanı Hakkari'de

Kara Kuvvetleri Komutanı Hakkari'de

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu Hakkari'ye gitti.

Hakkari'ye gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, ''Bölgedeki faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir'' dedi.

Şemdinli ilçesinde 5 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı çatışmanın ardından Van'dan helikopterle Hakkari'ye gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Vali Orhan Alimoğlu'nu ziyaret etti.

Orgeneral Kıvrıkoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, beraberindeki komutanlar ile bölgedeki birlikleri denetleyerek operasyonları kontrol ettiklerini söyledi.

Vali Orhan Alimoğlu'nu da bu vesile ile ziyaret ettiğini vurgulayan Kıvrıkoğlu, şöyle konuştu:

''Bölgedeki faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir. Dünkü faaliyetlerde maalesef 5 şehidimiz var. Ama bölücü terör örgütüne de çok büyük zayiat verilmiştir. Birliklerimiz kahramanca karşı koymuş, gerekli her türlü önlem alınmıştır. Bizler her zaman halkımızın yanındayız. Halkımız endişelenmesin. Türk ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri halkın ve bölgenin emniyetini sağlamakla üstlenmiş olduğu göreve devam edecektir.''

Çatışmada şehit olan 5 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenleneceğine değinen Kıvrıkoğlu, şehit cenazelerinin törenden sonra memleketlerine uğurlanacağını sözlerine ekledi.

Açıklamasının ardından Vali Orhan Alimoğlu ile bir süre basına kapalı görüşme yapan Kıvrıkoğlu, Alimoğlu ve beraberindekilerle valilikten ayrılarak törenin yapılacağı Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na gitti.

Kıvrıkoğlu'na, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç de eşlik ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.