PKK'dan BDP'ye Örgüt Propagandası!

PKK'dan BDP'ye Örgüt Propagandası!

PKK'lılar bu kez Şemdinli'de BDP milletvekillerinin yolunu kesip örgüt propagandası yaptı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Pkk'lılar bu kez Bdp milletvekillerinin yolunu kesti. Yaklaşık 50 aracın bulunduğu konvoyu durduran, 1'i kadın, 5 Pkk'lı, yaklaşık yarım saat örgüt propagandası yaptı.

Olay bugün saat 16.40'ta, Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Bağlar köyü yakınında meydana geldi. Pkk'lılara karşı güvenlik güçlerinin 23 Temmuz'da başlatıp 19 gün sürdürdüğü operasyonun gerçekleştirdiği bölgede inceleme yapmak üzere Bdp milletvekilleri, Şemdinli'ye geldi.

Bdp Eş Başkanı Gültan Kışanak, partili milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy, Hüsamettin Zenderlioğlu ve Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk, bugün 50 araçlık konvoyla operasyonların yapıldığı bölgeye gitti. Güvenlik güçlerinin en yoğun operasyonuna sahne olan Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Bağlar köyünü ziyaret eden Bdp'liler daha sonra dönüşe geçti.

BDP'LİYE ÖRGÜT PROPAGANDASI
Bdp'li milletvekillerinin bulunduğu konvoy, Şemdinli'ye 15 kilometre uzaklıktaki Güzelkaya Mezrası yakınlarında durduruldu. Araçlarda bulunan milletvekillerini ve diğer partilileri indiren Pkk'lılar, yaklaşık yarım saat örgüt propagandası yaptı.

"BUNLARI YAYINLAYIN"
Bdp milletvekillerine, "Biz sizin hangi amaçla bölgede bulunduğunuzu biliyoruz. Burada ciddi savaş var, bu görülmeli" diyen Pkk'lılar, güvenlik güçlerine büyük kayıp verdirdiklerini ileri sürdü. Bdp milletvekillerinin faaliyetlerini takip için konvoyda bulunan gazetecilere de Pkk'lılar, propaganda faaliyetinin çekimini yapmalarını istedi ve "Bunları televizyonlarda gösterin, gazetelerde basın" dedi.

Daha sonra Pkk'lılar bölgeden uzaklaşırken Bdp'li milletvekilleri de Şemdinli'ye döndü. AJANSLAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.