PKK'nın sır gibi sakladığı korkunç plan!

PKK'nın sır gibi sakladığı korkunç plan!

Hakkari'de teslim olan iki terörist dehşet veren itiraflarda bulundu.

Hakkari Jandarma Komutanlığı’na teslim olan teröristler örgütün kanlı planını deşifre etti. 2 Temmuz'da teslim olan Sıla Serhat kod adlı Rahşan Ö. ile Rona Derik kod adlı Rodi Ş. Jandarma'daki işlemlerinin ardından Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. İfadesi alınan teröristler örgütün Şemdinli ve Çukurca'da gerçekleştirmek istediği kanlı saldırıları deşifre etti. Teröristlerin ifadelerine göre örgüt, 11 Ekim’de Şemdinli baskınında aldığı ağır darbenin intikamını almak için geniş çaplı bir saldırı planladı. 20 adet uzaktan kumandalı mayını Şemdinli-Derecik yoluna döşedi. Büyük saldırı için yaklaşık 10 aydır çalışma yapan teröristler, sivil kıyafetlerle halkın arasına karışarak keşif yaptı. Bazı birlikler özel olarak eğitildi, termal kameralara yakalanılmaması için bilgilendirme yapıldı. Telsiz konuşmaları askıya alınırken iletişim yazılı kağıtlarla gerçekleşti.
 
KANLI İNTİKAM PLANI
 
Terör örgütünün 11 Ekim’deki zayiatı unutturmak için ağır bir saldırı planladığı tespit edildi. Örgütün İran kırsalında faaliyet gösteren Sıla Serhat kod adlı Rahşan Ö. ile Rona Derik kod adlı Rodi Ş. önemli itiraflarda bulundu. Örgütün kanlı saldırıda kullanılacak mühimmatları hem harita hem de arazide gösteren teröristler, örgütün Hakurk bölgesindeki teröristleri özel olarak eğittiğini belirtti.
 
TERÖRİSTLER ŞEHİR MERKEZİNDE
 
Teröristlerden bazılarının sivil kıyafetlerle şehir merkezinde keşif yaptığını belirten itirafçılar, Tise bölgesi ve Şemdinli–Derecik yoluna 20 adet uzaktan kumandalı mayın yerleştirildiğini kaydetti. Saldırı esnasında askerlerin olası geçiş güzergahlarının mayınlandığını vurgularken saldırının Gomane, Efkar ve Siyah Tepe'den ağır silahlarla gerçekleşeceğini dile getirdiler.
 
ÖRGÜT KAĞITLA HABERLEŞİYOR
 
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olan teröristler örgütün güvenlik gerekçesiyle telsiz konuşmalarını da ciddi anlamda askıya aldığını savundu. Örgüt mensuplarının güvenlik güçlerinin istihbarat akışını engellemek için telsiz yerine talimatları elden kağıtlar aracılığı ile ilettiklerini aktardı.
 
TERMAL KAMERA EĞİTİMİ
 
Teröristlerin Hakkâri kırsalında ciddi bir eğitime tabii tutulduğunu vurgulayan itirafçılar özellikle termal-gece görüşü altında saldırının nasıl yapılacağının anlatıldığını öne sürdü. Geçtiğimiz Haziran ayında Dağlıca’da 8 askerin şehit edildiği, 19 askerin yaralı olarak kurtulduğu saldırıda ele geçirilen teröristlerin üzerinden şemsiyeler çıkmıştı. Teröristlerin termal kameralara yakalanmamak için şemsiye kullandıkları belirlenmişti.
 
SALDIRI İÇİN YOĞUN KEŞİF
 
Planlanan büyük saldırı için yoğun bir şekilde keşif çalışması yapıldığını belirten Sıla Serhat ve Rona Derik şöyle devam etti: “Askerin geçiş istikametleri olan Şapatan tarafından bulunan Tise (Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası) bölgesine Bager, Derecik- Şemdinli yoluna Jiyan ve Hunrey kod isimli teröristlerce 20 adet uzaktan kumandalı mayın döşedi. Saldırıyı Şemdinli hareketli saldırı bölüğünde faaliyet gösteren Goste, Tisi, Şapatan, Şehidan, Katuna ve Gabrazar takımları gerçekleştirecek. Eylemin başarılı olması için diğer bölgelerden takviye kuvvet gelecek. Saldırıda saldığı grubu, sızma grubu, sabotaj grubu ve destek grupları da yer alacak."
 
AĞIR SİLAHLARLA SALDIRACAKLAR
 
İtirafçılar, Öz Savunma Birliği içinde faaliyet gösteren ve kod adları Rüstem, Agiri ve Felat olan teröristlere bağlı PKK 'lıların yaklaşık bir aydır Şemdinli ilçesinde keşif yaptıklarını belirtti. Teröristler şunları kaydetti: “Toplanan bilgiler Hakurk eyalet yönetiminde koordine edilerek, saldırı gruplarına asıl görevleri tebliğ ediliyor. İlk saldırı Şemdinli'nin çevresinde bulunan Gomane, Efkar ve Siyah Tepe ile bu tepeleri çevreleyen 3 noktaya yerleştirilecek 6 adet dokça ağır makineli silah, 6 adet havan ve 6 adet Şiyar 1 marka suikast silahı ile gerçekleşecek. En son 27 Haziran'da iki terörist ilçe merkezine giderek keşif yaptı. Ayrıca Şemdinli İlçesi Korgan Köyü Tuğlu mezrası kırsalında 9 kişilik örgüt mensubu bulunuyor. Bu grupta 1 kanas, 1 biksi 1 roketatar ve kaleşnikof marka silah var. Şemdinli'deki mayınlama büyük ölçüde tamamlandı."
 
Teröristler, 2 ay önce sözde Hakurk Eyalet Koordinatörü Sabri Başkale kod adlı teröristin görevinden alındığını yerine, örgütün Amanoslar eski sorumlusu Kemal Panzer’in getirildiğini de anlattı.
 
MAKİNALI SİLAHLAR BULUNDU
 
Teröristlerin ifadesi ile bir çok saldırı hakkında geniş bilgi elde edildi. Ayrıca uzaktan kumanda düzenekli 20 mayın etkisiz hale getirildi. 5-10 temmuz tarihlerinde de 6 adet doçka ağır makineli silah, 6 adet havan, 3 kaleşnikof silah ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmata ele geçirildi.
 
Kaynak: BUGÜN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.