Hakkari ve Ağrı'da Olaylar Devam Ediyor

Hakkari ve Ağrı'da Olaylar Devam Ediyor

Hakkari ve Ağrı'ya bağlı Doğubeyazıt İlçesi'nde DTP tarından düzenlenen miting sonrasında başlayan olaylara polisin müdahale etmesine karşın göstericiler sokakları savaş alanına çevirdi.

 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sabah saatlerinde DTP'nin düzenlediği miting sonrası olaylar çıktı.

Mahmur kampından gelip teslim olan PKK'lıların da katıldığı DTP mitingi sonrası Doğubayazıt'ta başlayan olayları bastırmak için polis gaz bombası kullandı. Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın da katıldığı miting sonrası yürüyüşe geçen DTP'li gurup polise taş attı.
Sokaklarda ateş yakıp, barikat kuran ve kendilerine taş atan göstericilere, polis gözyaşartıcı bombayla müdahale etti.

Bugün sabah saatlerinde, Doğubayazıt Büyük Ağrı Caddesi'nde toplanan kalabalık, terör örgütü PKK'nın kuruluş yıldönümü ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarına dikkat çekmek amacıyla çarşı merkezinde gösteri yapmaya başladı.

Ateş yakıp sloganlar atan ve yollara barikat kuran 300 kişinin dağılması için polis uyarılar yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan göstericiler polise taşla karşılık verdi. Bunun üzerine polis, göstericilere gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Çıkan olaylarda bazı dükkanların camları da göstericiler tarafından atılan taşlarla kırıldı.

Bu arada, kent merkezinde açık olan bazı işyerleri de çıkan olaylar yüzünden kepenklerini kapatmak zorunda kaldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede olaylar ara sokaklarda devam ediyor. Civar il ve ilçelerde takviye polis kuvveti istendi.İlçe merkezinde gerginlik devam ediyor. Göstericiler ile polis arasında mahalle aralarında çatışma yaşanıyor.

HAKKARİ'DE OLAYLAR SÜRÜYOR

Hakkari'de devam eden gösterilere polis müdahale etti.
Bugün düzenlenen mitingin ardından Dağgöl Mahallesi'nde yola barikat kurup ateş yakan göstericiler, polis ekiplerine taş attı. Dağılmayan gruba polis ekipleri gaz bombaları ile müdahale etti. Yakılan ateşler ise panzerler tarafından su sıkılarak söndürüldü. Dağgöl Mahallesi'nde başlayan olaylar 3 değişik mahallede devam ediyor.

Etiketler :