Şırnak'taki operasyona tepki artıyor

Şırnak'taki operasyona tepki artıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde BDP tarafından Şırnak'taki operasyona tepki amacıyla basın açıklaması düzenlendi. Açıklamanın ardından çıkan olaylara polis müdahale etti.

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP İlçe Başkanı Rustem Demir ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğukalabalık grup, BDP ilçe binasından Eski Cezaevi Kavşağı'na doğru yürüyüşe geçti. Oturma eyleminden sonra polisin geri çekilmesi üzerine, kitle yürüyüşe devam ederek açıklamanın yapılacağı kavşağa kadar geldi.

Yürüyüş sonrası, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyüne düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybedenler içinbir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından bir açıklama yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, medyanın olaylara karşı sessiz kaldığını belirterek, "Kürt halkı bu olayın üstünün kapanmasına asla izin vermeyecektir. Buhalk ne olursa olsun direnecektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından çıkan olaylara polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Milletvekili Canan da tazyikli sudan etkilenirken, ilçede çıkan olaylar sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.