"Hala içeride 'Paralel Yapı'dan birileri var"

"Hala içeride 'Paralel Yapı'dan birileri var"

Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Son operasyon yapılmadan evvel bir takım Twitter hesapları üzerinden sanki bu operasyon önceden biliniyormuş gibi deşifre ediliyor. Bu da hala içeride bir takım bilgi kanallarının olduğunu açık şekilde gösterdiğini bilmemiz lazım. Çok büyük bir paralel yapılanmadan bahsediyorsak, bunun birçok yerde uzantılarının halen devam ettiği açıktır" dedi.

 

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunun devam eden bir hukuki süreç olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, soruşturmanın başlamasında Hükümetin herhangi bir etkisi, dahli olmadığını, hukuki prosedürün devam ettiğini, henüz açılmış bir dava bulunmadığını söyledi.

"BİZ DE OPERASYONU PAZAR SABAHI ÖĞRENDİK"

 

"Bizim de diğer siyasi partilerin de bu meseleyi, kendilerini ne avukat olarak, ne savcı olarak, ne yargıç olarak görmeden, bu konuma koymadan bu süreci seyretmeleri lazım" diyen Kurtulmuş, soruşturmaya ilişkin bilgileri kamuoyu ile eş zamanlı aldıklarını, yaşananları Pazar sabahı öğrendiklerini belirtti.

"ÖÇ ALMAK İÇİN YAPILMIŞ BİR ŞEY DEĞİL"

 

Kurtulmuş, "Burada devam eden hukuki süreç var, bu siyasi bir süreç değildir. İntikam duygularıyla, öç almak için yapılmış bir şey değildir. Bu basınla ilgili mesele de değildir. Basından bazı arkadaşlar bu süreçte gözaltına alınmış olabilir ama söz konusu iddia herhangi bir basın mensubunun, basın mensubu olmak dolayısıyla yaptığı faaliyet sonucu ortaya çıkan bir şey değildir. Bu tek başına münferit bir olaydır. Bunun Türkiye'deki paralel yapıyla mücadelenin tamamıymış gibi gösterilmesi ya da bununla ilgili hükümetin siyasi kararlılığının sonucuymuş gibi gösterilmesi de haksızlıktır" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.