Halid Meşal’den Erbakan’a mektup!

Halid Meşal’den Erbakan’a mektup!

Hamas Siyasi Lideri Halid Meşal Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a mektup gönderdi.

Hamas Siyasi Lideri Halid Meşal Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a mektup gönderdi. Halid Meşal’in mektubu ESAM’ın düzenlediği 19. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi’nin 2010 İstanbul Deklarasyonu’nun ilan edildiği oturumda verildi.

 

Halid Meşal’in mektubu özel temsilci Muhammed Nezzal tarafından  Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a takdim edildi. Mektup daha sonra da özel temsilci Nezzal tarafından delegasyona okundu. Mektubunda “Sizin bizde özel bir yeriniz var. Duruşunuz, tarihiniz ve faziletiniz unutulamaz.” diyen Halid Meşal, Filistin davasına göstermiş olduğu özel ilgi ve gayretlerinden dolayı da Erbakan’a teşekkür etti. Hamas Lideri Halid Meşal’in mektubunun tam metni şöyle:

 

HALİD MEŞAL’İN MEKTUBU

 

“Saygıdeğer Prof. Dr. Necmettin Erbakan;

Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

İstanbul’un fethinin yıldönümü kutlamaları çerçevesinde yapılacak etkinliklerin daveti tarafıma ulaşmış bulunmaktadır.

Sizinle beraber bu etkinliklere iştirak etmek benim için bir şeref olacaktır. Sizin bizde özel bir yeriniz var. Duruşunuz, tarihiniz ve faziletiniz unutulamaz. İradem dışında gerçekleşen sebeplerden dolayı programa iştirak edememenin üzüntüsünü yaşamaktayım. Bundan dolayı bu mektubu yazma gereğini duydum. Size ve kardeşlerimize tebrik ve başarı dileklerimi iletiyorum. Müslümanların öncelikli problerinden olan Filistin meselesine göstermiş olduğunuz ilgi, gayret ve yardımlarınızdan dolayı en derin teşekkürlerimi sunuyorum. Sizin ve kardeşlerinizin aziz Türkiye’nin halkının desteği ve gayreti Türk halkının asaletine ve kerametine işaret etmektedir. Bu medeniyet derinliğinden kaynaklanmaktadır Gayretinizden dolayı teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Hamas hareketindeki kardeşlerinizden  size, Recai Kutan Bey’e, Numan Kurtulmuş Bey’e ve İslam aleminin bütün liderlerine teşekkürlerimizi arz ederiz. En derin saygı ve hürmetlerimle Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Kardeşiniz Halid Meşal

Hamas Siyasi Büro Başkanı.”

 

Halid Meşal’in yardımcısı ve özel temsilci Muhammed Nezzal’in mektubu takdiminden sonra Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan ve ESAM Genel Başkanı Recai Kutan’ın boynuna Filistin atkısı astı. Nezzal, Halid Meşal’den Erbakan ve Kutan’a birer de hadiye takdiminde bulundu. Necmettin Erbakan da Muhammed Nezzal’e Halid Meşal’e iletilmek üzere bir hediye verdi.

 

ERBAKAN: “FİLİSTİN’DE MUKADDES BİR MÜCADELE YAPILIYOR”

Erbakan yaptığı teşekkür konuşmasında Filistin davasının önemine dikkat çekerek, “Halid Meşal kardeşimiz Hamas’ın lideri olarak Filistin’in kurtuluşu için canını da ortaya koyarak cihad eden örnek bir liderdir. Filistin davası, sadece Kudüs’ün kurtarılması mücadelesi değil aynı zamanda siyonizmin bütün dünyayı köle yapmasına karşı insanlığın kurtuluşu mücadelesidir. Bu sebepten dolayı Hamas’ın yaptığı mücadele bütün İslam alemini ve insanlığı koruma mücadelesidir. Bu mücadele mukaddes bir mücadeledir.” dedi.

 

Milli Görüş Lideri Erbakan, teşekkür konuşmasını, “Ne acıklı bir hadisedir ki hepimiz bir araya gelsek çok kısa zamanda Filistin sorununu çözebilecekken maalesef bu birlik ve beraberlikten aciz ve uzak bir noktada bulunmaktayız. Bir an önce kendimize gelmeliyiz ve bu gerçek birliğimizi tesis etmeliyiz” sözleriyle bitirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :