Halil İbrahim Buluşmaları başlıyor

Halil İbrahim Buluşmaları başlıyor

'4. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları' başlıyor. Bugün 'İyiliğin Kalbine Yürüyüş' ile başlayan buluşmalar büyük ilgi görüyor.

'4. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları' başlıyor. Bugün 'İyiliğin Kalbine Yürüyüş' ile başlayan buluşmalar büyük ilgi görüyor.

Yarın sabah erken saatlerde ikram edilecek olan Hz. İbrahim Peygamberin sofrasının başyemeği olarak bilinen tirit ikramına 40 bin kişinin katılması bekleniyor.

 

'Dayanışmadan Yana Hep Yan Yana' sloganıyla yola çıkan buluşmalarla, yardım kuruluşları ve iyilik hareketlerini bir araya getirip, Şanlıurfa'nın uluslararası anlamda yardım severlik ve dayanışmanın en bilinir adresi olması hedefleniyor.

 

Buluşmalarla, dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı konuklar, Şanlıurfa'nın sembollerinden biri olan ve semavi dinlerin, peygamberlerin atası İbrahim Peygamber'in mesajları doğrultusunda bir araya getirilecek. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın amaçlarının başında; yardımlaşma ve dayanışma teması üzerine yoğunlaşarak farklı kültürlerin, farklı ulusların ve semavi dinlerin mensuplarının dostluk, kardeşlik ve barışa bir köprü vazifesi görmesi yeralıyor.

 

21-23 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan buluşmalar ile kültürel, sanatsal ve turistik hedefler yanında bilimsel ve felsefi açıdan önemli açılımlar hedefleniyor. Her yıl düzenlenen uluslararası konferans ve paneller ile yardımlaşma konusu birçok yönleri ve sorunları ile ele alınırken, ortak çözüm önerileri geliştirilmekte ve kriterler belirlenmeye çalışılıyor. Yine buluşmalar kapsamında yardımlaşma ve dayanışma alanında projeler hayata geçirilip, projeler arasında yarışma düzenlenmekte ve başarılı projelere 'Altın Sofra İyilik Ödülleri' verilmekte.

 

Toplam üç gün sürecek olan etkinlikler kapsamında kültürel, sanatsal ve bilimsel aktivitelerde, Şanlıurfa'nın temel değerleri; karakteristik özellikleri konuklarla paylaşılacak. Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin tanıtımını da amaçlayan Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda yerli ve yabancı binlerce konuk, Şanlıurfa misafirperverliği ile ağırlanacak.

 

'Dayanışmadan Yana Hep Yan Yana' sloganı ile 2010 yılı etkinliklerine hazırlanan Şanlıurfa Valiliği, programlarda buluşmaların felsefesine ve çok yönlülüğüne uygun konferans, konserler, sıra gecesi, tirit ziyafeti, sergi, turistik geziler ve toplu sünnet şöleni de organize ediyor.

 

Yarın sabahın erken saatlerinde tirit dağıtımı gerçekleşecek. Tirit ikramının ardından Balıklıgöl anfi tiyatro yanında bulunan konferans salonunda Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Kültür Sergisi'nin açılışı yapılacak. Yaklaşık 30 ülkenin kültürel öğeleri sergiye çıkacak. Farklı dil, din ve kültürlerden insanları bir araya getirecek olan sergi, 3 gün boyunca açık kalacak.

 

Şanlıurfa Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen buluşmalar, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, ŞURKAV (Şanlıurfa ili Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı), Türk Hava Yolları, Ticaret ve Sanayi Odası ile Harran Ova'nın katkılarıyla gerçekleşiyor.

 

 

URFA MİSAFİRLERİ EVİNDE AĞIRLIYOR

 

4. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda, Şanlıurfalılar yerli ve yabancı konukları evlerinde ağırlayacak.

 

Şanlıurfalı vatandaşlar, buluşmalar için Urfa'ya gelen yerli ve yabancı konukları Hz. İbrahim Peygamber'in misafirperverliğine yakışır bir şekilde kendi evlerinde ağırlayacak.

 

Halil İbrahim Sofraları adı verilen bu güzel paylaşım sayesinde; vatandaşlarımız konuklar ile tanışma, kaynaşma fırsatı bulacak kendi aile ortamlarında karşıladıkları konuklarına sofralarını açacak ve konuklara yöresel yemeklerini Hz. İbrahim'in geleneksel misafirperverliğiyle sunacaklar.

 

İnsani ilişkilerin geliştirilmesinin önemli bir örneği olarak Hz. İbrahim'in cömertliğinin, misafirperverliğinin bugün de devam ettirilmesi için her yıl buluşmalarda bu davetlere yer veriliyor. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'na destek veren vatandaşlar, konuklara gösterdikleri ilgi ve güler yüz ile Hz. İbrahim'den miras kalan bu geleneğin güzel bir örneğini daha vermiş olacaklar.

 

Hz. İbrahim'in ilk akla gelen vasıflarından biri misafirperverliği olup, birçok kaynakta Hz. İbrahim'in ilk misafir ağırlayan kişi olduğu ve Ebu'edyaf (misafirler babası) diye anıldığı belirtilmektedir. Hz. İbrahim sofraya hiçbir zaman misafirsiz oturmaz, misafir olmadığı zamanlarda, misafir aramaya çıkarmış.

 

Bu arada, katılması beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün programının iptal olduğu belirtildi.

 

 

Etiketler :