HALİL SAYIN M.A.ERSOY'UN KABRİNDE

HALİL SAYIN M.A.ERSOY'UN KABRİNDE

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yılında mezarı başında anıldı.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yılında mezarı başında anıldı. Edirnekapı Mezarlığı’ndaki anma törenine, Mehmet Akif Ersoy’un torunları Selma Argon ve Ayten Ersoy ile İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak,Sultangazi Belediye başkan yardımcısı Halil Sayın, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatçı, Burdur’dan getirdiği toprağı Ersoy’un kabrine serpti. Mehmet Akif Ersoy’un torunlarından Selma Argon, üzüntüyü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını kaydederek, duygularını ’’Dedemizin unutulmaması, onun ismine layık bir nesil yetiştiği ve gönüllerde yaşatıldığı için mutluyuz. Hepsinin ruhu şad olsun’’ sözleriyle dile getirdi.

Etrafındakiler tarafından çalışkanlığı,başarılı çalışmaları ve dosta olan vefasıyla tanınan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Sayın , Mehmet Akif Ersoy'a olan vefasını da gösterdi. Halil Sayın törende yaptığı konuşmada ;Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşımızın şairini, Milletin şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve dualarla yad ettik. Vefatının 76 yılında mezarı başında aynı heyecan ve duyguları hissediyoruz. " Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl! " diyerek konuşmasına son verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.