Halis Toprak'ın evliliği tehlikede!

Halis Toprak'ın evliliği tehlikede!

Sarıyer Aile Mahkemesi, Halis Toprak'ın Nazlıcan Toprak'la yaptığı evliliğin iptaline ilişkin davada, evlilik belgelerinin ilgili kurumlardan istenmesine karar verdi

Davanın ilk duruşmasına, Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar ile Toprak'ın kızları Aynur Toprak, Şükran Toprak, Ayfer Toprak, Mine Toprak, Aysel Duruk, Ayla Zengin Toprak ve Sevgi Toprak Tunga'nın avukatları Burhan Apaydın ve Hilal Bayram Polat katıldı.

Avukat Polat'ın, davacılardan Ayla Toprak Zengin'in vekilliğinden çekildiklerini belirtmesinin ardından söz alan Apaydın, davanın kamuoyuna mal olduğunu ifade ederek, "Anayasamıza göre aile toplumun temelidir. Davalı Halis Toprak da toplumun temelini bombalamıştır" dedi.

Apaydın ayrıca, soru sormak istedikleri Halis Toprak'ın gelecek duruşmalara katılmasını talep ettiklerini belirtti.

Halis Toprak'ın avukatı Akar ise müvekkilinin mahkemede kendisi tarafından temsil edildiğini, dolayısıyla duruşmalara çağrılmasındaki amacın farklı olduğunu savunarak, talebin reddini istedi.

Mahkemeye bir dosya içerisinde yazılı savunmasını sunan Akar, yasalara göre erkek ve kadınlarda evlenme yaşının asgari sınırının 17 olduğunu, azami sınırın ise serbest bırakıldığını, bu nedenle müvekkilinin 71 yaşında evlenmesinin hiçbir sakıncası bulunmadığını kaydetti.

Mahkeme hakimi Haydar Şahin, ilgili kurumlardan söz konusu evlilikle ilgili evrak ve belgelerin suretlerinin istenmesini, taraflara savunmalarını ve kanıtlarını hazırlamaları için süre verilmesini kararlaştırdı.

Halis Toprak'ın gelecek duruşmalara katılması talebinin reddine hükmeden Şahin, duruşmayı erteledi.

Bu arada, duruşma çıkışında AA muhabirine açıklama yapan avukat Apaydın, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne Türkiye'nin 1990 yılında katıldığını ve sözleşmenin TBMM'de de onaylandığını söyledi.

Bu nedenle sözleşmenin yasa hükmünde olduğunu savunan Apaydın, "Bu sözleşmeye göre 18 yaşından küçük herkes çocuktur ve korunmaya muhtaçtır. Burada ise evlilik kurumu altında kız çocuğuna cinsel tecavüz oluyor. Bu ayrı bir suçtur. Yasalara aykırı olan bu evlilik iptal edilmelidir" diye konuştu.

Etiketler :