Halk Turkcell hatlarını iptal ediyor

Halk Turkcell hatlarını iptal ediyor

GAZİANTEP- Diziye tepki gösteren Gaziantepliler Turkcell hatlarını iptal ediyor.

Gaziantepliler Show TV'de yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl'a tepki gösteriyor. İlde söz konusu kanalla aynı grupta bulunan Turkcell'de protesto ediliyor.

Güneydoğu Sosyal ve Ekonomi Kalkınma Federasyonu (GÜNFED)'nun organize ettiği protestoya katılan vatandaşlar, dizinin yayınlandığı Show TV ile aynı grupta yer alan Tukcell hatlarını iptal ettirdi. Hatlarını dizi yayından tamamen kaldırılana kadar iptal edeceklerini ifade eden GÜNFED Başkanı Mehmet Demir, Osmanlı Devleti'ni kendi zihinlerinde oluşturdukları 'harem'den ibaret sananların çarpık tarih anlayışını bir kez daha gözler önün serdiğini vurguladı. Gaziantep merkezdeki en büyük Turkcell bayilerin birinin önünde basın açıklaması yapan GÜNFED Başkanı Demir ve vatandaşlar, olaysız bir şekilde dağıldı.

Ecdadımızın şanlı tarihini çarpıtarak ve tarihi gerçeklerle çelişkiye düşürerek yayınlanan dizinin ne amaca hizmet ettiği tam olarak anlaşılamadığını belirten Demir, "Ömrü savaş meydanlarında geçen Kanuni Sultan Süleyman'ın adaletini ve Avrupa'yı dize getiren kahramanlıklarını bir kenara bırakıp, müfsid zihinlerindeki harem gerçeğini sığ bir düzeyde işlemeleri üzüntü verici bir durumdur." dedi.

Cihan padişahı Kanuni'nin zaferlerini görmezden gelen Muhteşem Yüzyıl dizisi, Kanuni ile ilgili gerçek dışı bilgileri ön plana çıkardığın savunan Demir, "Dizide maalesef Kanuni, gerçeklere aykırı olarak kadınlara ve içkiye düşkün biri olarak gösterilmektedir. Maalesef dizi harem ve Hürrem sultan teması üzerine oturtulmuştur. Dizinin senaristlerine göre, Hürrem Sultan gerçeklerin aksine işkenceler altında Kanuniyle zorla eş yaptırılmaktadır. Ayrıca, güya haremdeki kızların padişahla birlikte olmak için ahlaksızca hamamda halvet yarışına girmesi tek kelimeyle akıl tutulması bir durumdur." açıklamasını yaptı. Demir, sözlerini şu şekilde tamamladı; "Çeşitli platformda her türlü demokratik tavrını ortaya koyan federasyonumuz, en etkili tepkinin ekonomik tepki olduğunu savuna gelmiştir. Bu sebeple dizinin sponsorlarından Turkcell'i de bu sponsorluğundan dolayı kınıyor, Turkcell hatlı telefonlarımızı dizi yayından tamamen kaldırılana kadar iptal ediyoruz."

Türk dizilerinin yurtdışında gösterildiği ve pazarlandığı bir dönemde ecdadımıza hakaret eden böyle bir dizinin yayınlanmasını esefle kınadıklarını belirten vatandaşlardan Sinan Topla, "Bölgesinde yeniden cazibe merkezi olmaya başlayan, tarihi köklerini gelecek adına kullanmaya başlayan Türkiye'nin, böyle bir diziyle karşı karşıya kalması ecdadımıza yapılan çok büyük bir hakarettir." diye konuştu.

CİHAN

Etiketler :