Halk TV Nihat Genç'in programına son verdi

Halk TV Nihat Genç'in programına son verdi

Gazeteci Nihat Genç, Halk TV'deki programına bir süre ara verildiğini söylerken, televizyondan "Programına son verdik" açıklaması geldi.

ODA TV'de yer alan habere göre gazeteci yazar Nihat Genç, Halk TV'nin gelecek yayın döneminde kendisiyle CHP kurultayına kadar program yapmayacağını söyledi.

Halk TV'den ise programının süresiz sona erdirildiği açıklaması geldi.

İşte Nihat Genç'in açıklamaları..

"Halk TV programlarımı ‘geçici bir süre için’ kaldırma kararı almıştı. Geçici bir süre şu demek: Önce Sarıgül’ün belediye başkanlığı sürecinde, eleştirel konuşmalarımdan ötürü, oturduk ve belediye seçim sonuçlarına kadar ekrana çıkmama, yani partiye zarar vermemek için, ekrandan konuşmama kararına sessizlikle uydum ve seçim sonuçlanıncaya kadar konuşmadım... "

"Sonra Ekmeleddin Bey’in süreci başladı, yine Ekmeleddin Bey’i eleştirilerimden dolayı, aynı geçici süre yine devreye girdi, sessizlikle bu yeni duruma da katıldığımı belirttim, ekrandan konuşmama kararına uydum.. Ve seçim sonrası konuşuruz, dedik.. "

"Şimdi, Cumhurbaşkanlığı seçimi neticelenince yeniden Halk TV’de Şaban Sevinç’le bir saate yakın oturup konuştuk. Bana, yüzüme deklare edilen cümleler şunlar: 'Programlarını askıya alıyoruz'. Diğer cümlesi de; 'Mesela gelecek program döneminde düşünmüyoruz' dedi. "

"Ben de Şaban Sevinç’e 'Zor günler geçiriyoruz, en iyisi mi CHP kurultayına kadar yeni bir ‘geçici süre daha’ ekrana çıkmayayım, kurultaydan sonra yeniden konuşuruz, bu kanalın eleştirel dengesini kurabilmesi için sessizliğimizi ve samimiyetimizi koruyalım' dedim.. Aramızdaki konuşmanın özeti bu..."

“VEFA GEREĞİ SESSİZ KALDIM”

"Orada Şaban, Semra, Lale, Makbule gibi gecesini gündüzüne katan inanılmaz çalışkan ve fedakarca çalışan insanlar var. Üstelik Gezi günlerindeki başarıları ortada, benimle ilgili kararları netleşmeden, hem Gezi hem bu arkadaşlara vefa gereği, sessiz kalmam gerekiyordu... Ancak son durum budur... En dikkatli ve korunaklı şekilde ancak böyle anlatabilirim; askıya alındım ve gelecek dönemde yokum. Kurultayda bugünkü yönetim değişirse, belki o zaman yeniden oturur konuşuruz diye, dil ucuyla son sözü bağladık."

HALK TV’DEN AÇIKLAMA

Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç, şu açıklamayı yaptı:

“Nihat Genç programı hakkındaki son durumu doğru ifade etmemiş. “Kurultaydan sonra programını yeniden gözden geçiririz” diye benim bir ifadem yoktur. Kaldı ki; kurultayın sonucunun öyle ya da böyle olması, Halk TV yayın politikasını etkileyecek bir sonuç da doğurmaz. Nihat Genç’in programını yeterince reyting almadığı ve maliyeti fazla olduğu için uzun süredir kaldırmayı düşünüyorduk. Zaten 1,5 aydır da programını fiilen kaldırmıştık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.