Ayamama deresi dün korku yaşattı

Ayamama deresi dün korku yaşattı

İki yıl önce 25 kişinin ölümüne neden olan Ayamama Deresi’nin kolu dün korku yaşattı.Dere, yaz yağmuruyla taştı, yollar göl oldu, evleri su bastı.

İki yıl önceki sel felaketi, hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor... Şiddetli yağışla birlikte Ayamama Deresi taşmış, İkitelli, Halkalı civarı sular altında kalmış, 25 kişi can vermişti. İstanbul’u sarsan bu facianın ardından kenti yönetenler hemen harekete geçmiş, dere ıslah edilmeye başlanmıştı. Çalışmalar devam ederken dün, Ayamama çevresinde yine korku dolu saatler yaşandı. Bölgede etkili olan kuvvetli sağanakla birlikte, bu kez de Ayamama’nın kolu olan Kaynarca Deresi taştı. Ayamama‘ya bağlanan Kaynarca’nın dere yatağı yetersiz kalınca yine ortalık sular altında kaldı.

FACİAYI HATIRLATTI İKİTELLİ
Basın Ekspres yan yolu göle döndü, onlarca araç mahsur kaldı. 2009’daki sel felaketini hatırlayan sürücüler büyük panik yaşadı. Neyse ki itfaiye ekipleri kısa sürede bölgeye ulaşıp yoldaki suyu tahliye etti. Derenin taşmasıyla sadece yol değil, çevredeki binalar da sular altında kaldı. İkitelli, Bağcılar ve Başakşehir’de çok sayıdaki ev ve iş yerini su bastı. Alt katlardaki evlerde su seviyesi tavana kadar ulaştı. Rögarlar taştı, yollar kapandı. Çok şükür ki taşkın sadece maddi kayıpla atlatıldı.

METREKAREYE 20 KG YAĞIŞ
AKOM, Kaynarca Deresi’nin taşması sonucu şu açıklamayı yaptı: “Başakşehir, Bakırköy, Küçükçekmece, Arnavutköy, Avcılar, Şişli’de metrekareye 20 kg yağış düştü. Ayamama’ya bağlanan Kaynarca Deresi’nde mevcut dere yatağının dönüşünde meydana gelen bozulmalar nedeniyle su taşkını meydana geldi. Kaynarca güzergâhında İSKİ tarafından dere kesitinin genişletilmesi için ihale çalışmaları devam ediyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.