Halter: 15 Yaş Altı ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonası

Halter: 15 Yaş Altı ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonası

Organizasyonda milli halterci Tuana Süren, 3 Avrupa rekoru kırarak 3 altın, Burcu İldem Gerçekten ise 3 gümüş madalya kazandı

ANKARA (AA) - Moldova'da düzenlenen 15 Yaş Altı ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda milli halterci Tuana Süren, 3 Avrupa rekoru kırarak 3 altın, Burcu İldem Gerçekten ise 3 gümüş madalya elde etti.

Türkiye Halter Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, başkent Kişinev'de düzenlenen organizasyonda kadınlar +81 kiloda podyuma çıkan milli sporcu Tuana Süren, koparmada 105 kilo, silkmede 130 kilo ve toplamda ise elde ettiği 235 kiloyla 3 altın madalya kazanıp, 3 Avrupa rekorunun sahibi oldu.

Şampiyonada kadınlar 76 kiloda yarışan milli sporcu Burcu İldem Gerçekten ise 3 gümüş madalya kazandı. Ay-yıldızlı sporcu, koparmada 91 kilo, silkmede 115 kilo ve toplamda ise 206 kiloluk dereceleriyle 3 gümüş madalyanın sahibi olarak kürsüye çıktı.

Milli sporcuların organizasyondaki madalya sayısı 20 altın, 14 gümüş, 7 bronz olmak üzere toplam 42'ye ulaştı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, sporcuları, ailelerini, kulüplerini ve antrenörlerini elde edilen başarılardan dolayı kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.