İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesine hava ve kara saldırıları sürüyor

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesine hava ve kara saldırıları sürüyor

Suriye'de Esed rejimi ve destekçileri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içersindeki yerleşimleri hedef almaya devam ediyor. İdlib'in Kifrenbil ilçesine gerçekleştirilen kara saldırılarında bir çocuk öldü

İDLİB (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki yerleşimlere hava ve kara saldırıları devam ederken, saldırılarda bir çocuk hayatını kaybetti.

Rejim ordusu ile İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, sabah saatlerinde top, roket ve havan saldırılarıyla "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içersindeki İdlib'in Kifrenbil ilçesi ile Hama'nın Latamine, Kefer Zita ve Morik yerleşimlerini hedef aldı.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, rejim güçlerinin İdlib'in güneyindeki Kifrenbil'e bombardımanında bir çocuk hayatını kaybetti.

Hama'nın Latamine ilçesine öğle saatlerine düzenlen hava saldırısında can kaybının yaşanmadığı ifade edildi.

Öte yandan, gece saatlerinde Hama'nın batı kırsalındaki Amkiyye köyüne gerçekleştirilen hava saldırısında 5 sivil ölmüştü.

Rejim güçleri, Türkiye ile Rusya arasında söz konusu bölgedeki ateşkesi sağlamlaştırmak için 17 Eylül 2018'de Soçi'de imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor. Astana anlaşmaları çerçevesinde Esed rejiminin garantörü olan Rusya'nın rejim saldırılarını önleme yükümlülüğü bulunuyor. Askeri muhalifler ise Soçi mutabakatının öngördüğü bölgeden ağır silahlarını 10 Ekim 2018'de çekmişti.
 

 



 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.