Hamaney Batı'ya Meydan Okudu!

Hamaney Batı'ya Meydan Okudu!

İran lideri Hamaney, İran'ın nükleer programı konusunda batının ülkesini dize getirmeye çalıştığını ancak başaramadığını belirtti.

Ayetullah Hamaney 'Tekfiri Akımların İslam Alimleri Açısından Tehlikesi' adlı uluslararası kongrede yaptığı konuşmada, ABD ve Avrupalı sömürgeci ülkeler, bir araya gelerek İran İslam Cumhuriyeti'ni nükleer programı konusunda dize getirmeye çalıştılar ancak başaramadılar ve gelecekte de başaramayacaklar açıklamasında bulundu.

İran ve BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ile Almanya arasında dün sona eren nükleer görüşmelerden kapsamlı bir sonuç çıkmazken, müzakere sürecinin 7 ay daha uzatılmasına karar verilmişti.

ABD önderliğinde İŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonu yalan olarak nitelendiren Ayetullah Hamaney, ABD, IŞİD karşıtı bir koalisyon oluşturduğunu iddia etmektedir anacak bu tam bir yalandır çünkü bu koalisyonun asıl hedefi Müslümanlar arasındaki çatışma ve savaş fitnesini diri tutmaktır anacak bu hedeflerine ulaşamayacaklar diye konuştu.

İŞİD gibi tekfiri grupların tamamıyla emperyalistlerin hedefleri doğrultusunda hareket ettiğini savunan Hamaney, bu grupların işgal olunmuş Filistin topraklarında verilen mücadeleyi Suriye ve Irak sokaklarına taşıdığını söyledi.

Filistin meselesine ve İran'ın Gazze'ye yaptığı yardımlara da değinen İran lideri, Batı Şeria'nın silahlanması gerektiğini ve bunun mutlaka yapılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.