HAMAS: Geri Adım Atmayacağız

HAMAS: Geri Adım Atmayacağız

Kudüslüler, Harab Sinagogu'nu açmaya hazırlanan İsrail'e karşı ayaklandı.

Kudüs'ün bir çok bölgesinde, bugün akşam saatlerinde açılacak Harab Sinagogu'na karşı protesto gösterileri düzenleniyor. Bugün akşam saatlerinde Doğu Kudüs, Iysaviye, Tur, Ras Amud, Selahaddin Caddesi başta olmak üzere Kudüs'ün bir çok bölgesinde çatışmalar yaşandı.

Çatışmalar neticesinde İsrail'in Selahaddin caddesini trafiğe kapattığı öğrenildi. Iysaviye'ye giren İsrail askerleri ise bölgeyi yaylım ateşine tuttuğu bildirildi.

Yüzlerce Kudüslü genç, yollarda araç tekerlekleri yaktı. Ellerindeki taşlarla, İsrail askerlerine karşı direniyor. İsrail askerleri de gaz bombaları ve plastik mermilerle Kudüslü gençlere karşılık verdi.

Kudüslüler Mescid-i Aksa'ya Giremiyor

İsrail, bugün de Kudüs’ün bir çok bölgesinde geniş güvenlik tedbirlerine devam etti. Bugün de 50 yaş üstü Kudüslülerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermedi.

İsrail’in aldığı bütün bu güvenlik tedbirlerinin sebebi, bugün akşam saatlerinde açılışını yapacağı Harab Sinagogu.

İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarına tepki olarak Kudüs esnafı, bugün kepek kapattı.

İslami Hareket: Geri Adım Atmayacağız

Mescid-i Aksa’ya giremeyenler arasında İslami Hareket Başkan Yardımcısı Kemal Hatip de vardı. Hatip, uzun bir süre Mescid-i Aksa’ya girmek için bekledi. Fakat öğle namazı için Aksa’ya girmesine izin verilmeyince Vadi Coz’da beraberinde bulunan Kudüslülere imam oldu.

Öğle namazı sonrasında Kudüslülere seslenen Hatip “Biz Müslümanların Kudüs şehrine gelerek, Mescid-i Aksa’ya girme hakkı vardır. Dilediğimiz zaman Kudüs’e gelir dilediğimiz zaman da Mescid-i Aksa’ya gireriz. Çünkü, Kudüs bizim şehrimizdir. Çünkü Mescid-i Aksa, bizim ilk kıblemizdir, Muhammed’in (s.a) isra’sıdır. Fakat anlaşılan o ki işgalci bu şehirdeki esasları değiştirerek Müslümanları Mescid-i Aksa’ya sokmamak istemektedir. Aynı zamanda Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine, ibadet yapmalarına, talmut okumalarına ise izin vermektedir. Biz, 50 yaşının altında olduğumuz için Mescid-i Aksa’ya giremedik ve namaz kılamadık. Fakat bu, bizim geri atacağımız anlamına gelmez. Biz, burada, Mescid-i Aksa’nın kapılarında nöbetimize devam edeceğiz” dedi.

Hatip, bugün akşam açılacak Harab Sinagogu ile ilgili olarak da “İsrail medyasında gerek siyasilerin gerekse Yahudi din adamlarının açıklamalarını takip eden herkes, bugün akşam açılacak Sinagog’un inşa edecekleri mabed için bir başlangıç olduğunu göreceklerdir. Geçmişte ise bunu inkar etmekteydiler. İsrail, gerçek yüzünü gösterdi” dedi.

Hatip, konuşmasının devamında “Yahudiler, mücadelenin dini ve akaidi olduğunu söylüyorlar. Öyle görünüyor ki onlar askeri gücüne dayanarak kendisiyle Müslümanlar arasında çıkacak bir dini çatışmanın tehlikeli yansımalarını görmezden gelmektedir. Çünkü çatışmayı dini bir çatışma olarak görmeleri, sadece Filistinlileri değil tüm Arap ve Müslümanları düşman olarak gördüklerinin delilidir. Karşısında 1.5 milyarı bulacak olan İsrail, bu mücadelede en fazla zarara uğrayan taraf olacaktır” dedi.

isra haber

Etiketler :