HAMAS: İsrail Elçilerini Kovun!

HAMAS: İsrail Elçilerini Kovun!

Hamas liderlerinden İzzzet er Reşak, İslam dünyasına çağrıda bulunarak, yumuşak dili bırakmalarını, İsrail elçilerini kovmalarını istedi.

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Suriye’deki liderlerinden İzzzet er Reşak, İsrail’in Batı Şeria’daki Filistinlileri sürgün etme kararına misilleme olarak İslam ve Aral ülkelerindeki İsrail’in temsilcilerini ve büyükelçilerinin sınır dışı edilmesini istedi.

İsrail’in aldığı bu kararın 948’den bugüne kadar devam eden etnik temizliğin bir devamı olduğunu belirten er Reşak, İsrail’in Filistinlileri içeridekiler ve dışarıdakiler, Filistin topraklarını da Gazze, Batı Şeria ve Kudüs olmak üzere üçe bölmeyi hedeflediğini kaydetti.

Bugün yaptığı açıklamasında er Reşak “İşgal Yönetimi, 1967’den bugüne kadar çok sayıda Filistinliyi Kudüs ve Batı Şeria’dan sürgün etti. Eğitim ya da iş nedeniyle dışarıya çıkmak zorunda kalanların da Kudüs, Batı Şeria ya da Gazze’ye dönmelerini engelledi” dedi. Er Reşak, Batı Şeria’dan ayrıldıktan sonra dönemeyenlerin sayısının 350 bini aştığını belirtti.

er Reşak “İsrail’in son aldığı sürgün kararı, Arap ve Müslümanların İsrail’in Filistin halkına karşı düşmanca saldırılarını durdurabilmek için Washington’a dayanan, salonlarda yapılan yumuşak diplomatik dilden uzak yeni bir sorumlu duruş üstlenmelerini zorunlu hale getirmiştir” dedi.

Arap Birliği temsilcilerinin İsrail’in attığı karara karşı duruşunun da yetersiz olduğunu savunan er Reşak, “Arapların hızlı ve sorunun derecesinde adımlar atması beklenmektedir” dedi.

Filistin Yönetimi’nden Oslo anlaşmasından ve tüm müzakerelerinden çekilmesini isteyen er Reşak “Filistin Yönetimi, müzakerelere ve ilişkileri normalleştirme siyasetine umut bağlamaya son vererek, Filistin halkına dönmelidir” diye konuştu.

Etiketler :