Hamas'tan tepki için askeri geçit töreni

Hamas'tan tepki için askeri geçit töreni

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ABD'nin Kudüs kararına tepki olarak askeri geçit töreni düzenledi

GAZZE (AA) - Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ABD'nin Kudüs kararına tepki olarak askeri geçit töreni düzenledi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde düzenlenen törende, Kassam Tugayları'nın kullandığı hafif ve ağır silahlar ile tanksavar füzeler ve roketler sergilendi.

Kassam Tugayları adına konuşma yapan yüzü maskeli Ebu Hamza, Hamas ve Kassam, Filistin'de olduğu sürece ABD'nin kararının rüzgarla geçip gideceğini söyledi.

İsrail'i asla tanımayacaklarını ifade eden Ebu Hamza, Arap ve İslam ülkelerinin halklarına genel seferberlik çağrısında bulunarak, halklardan karara karşı protesto gösterileri düzenlemelerini istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.