Kassam militanından flaş açıklama

Kassam militanından flaş açıklama

Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkesin ardından Kassam Tugayları mevzilerinde beklemeye devam ediyor. Al Jazeera, 28 gün süren İsrail saldırılarında Kassam Tugayları'nın kullandığı tünelleri görüntüledi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları İsrail'le varılan 72 saatlik ateşkese ve işgale son verilmesine rağmen mevzilerinde bekliyorlar.

 
Al Jazeera'ye konuşan bir Kassam Tugayları üyesi, "Yüksek bir hazırlık içindeyiz. Her an alarm halindeyiz. Düşman direnişin tüm şartlarını kabul etmedikçe buradan ayrılmayacağız" diyor.
 
Birçok yerde mevzileri bulunuyor
 
Sınırın birçok yerinde mevzileri bulunuyor. Değişik türden füzeleri ateşkesin bozulması halinde fırlatmaya hazır tutuyorlar.
 
İsrail Gazze'de bilinen tüm tünelleri imha ettiğini açıklasa da Kassam Tugayları'nın bir üyesi İsrail bombardımanlarında çok büyük yıkım yaşayan bölgelerde bile var olmaya devam ettiklerini söylüyor.
 
Kassam üyesi, İsrail askerlerinin girdiği bazı bölgelerde bulunan Kassam üyeleri tünelde saklanmayı başardığını belirtiyor.
 
İsrail tüm şartlarını kabul etmezse...
 
Al Jazeera'ye konuşan bir başka Kassam Tugayları üyesi ise şunları söylüyor: "Hedeflerini gerçekleştirdiğini sanan düşmana buradayız diyorum. Siz de direnişin nasıl imkanlara sahip olduğunu gözlerinizle görüyorsunuz. Dahasını göreceksiniz. Biz hala tüm imkanlarımızla burada, sınırdayız. Yardım hattındaki kardeşlerimiz her türlü desteği sağlıyor. Direnişin ortaya koyduğu tüm şartlar kabul edilinceye kadar burada direnecek güçteyiz."
 
Hamas'ın en büyük gücü bu tüneller
 
Hamas'ın Gazze'de güçlü olmasının en önemli nedeni bu tüneller. İsrail en büyük amacının tünelleri yıkmak olduğunu açıklayarak 17 Temmuz'da kara saldırısına başlamıştı.
 
İsrail'in gazze'ye yönelik 28 gün süren saldırılarında 2 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti, 10 bine yakın kişi yaralandı. Ölenlerin çok büyük çoğunluğu sivillerden oluşuyor.
 
İsrail ve Hamas 5 Ağustos Salı günü saat 8:00 itibariyle başlayan 3 günlük ateşkesi kabul etmişti. Kalıcı ateşkes görüşmeleri ise Kahire'de devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.