Hamas İsrail F-15'ini vurdu

Hamas İsrail F-15'ini vurdu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze semalarında İsrail ordusuna ait 'F15' tipi savaş uçağının roketle vurulduğunu açıkladı.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait "F15" tipi savaş uçağının Gazze'de roketle vurulduğu, isabet alan uçağın alev aldığı belirtildi.

"BİR UÇAK DAHA VURDUK"

Konuya ilişkin İsrail'den henüz açıklama yapılmadı. Kassam Tugayları, salı günü İsrail ordusuna ait bir "F16" savaş uçağının, Gazze semalarında bir hedefe saldırı girişimi sırasında roketle vurulduğunu iddia etmişti.

8 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Hamas ayrıca önceki gün yaptığı füze saldırısında 8 İsrail askerinin öldürüldüğünü savunmuştu. Hamas Ben Gurion Havalimanı’na da roket atmış ve İsrail'e ait havalimanını vurduklarını açıklamıştı.

İSRAİL'E SEFERLER İPTAL

Bu olay nedeniyle THY, Air France, Lufthansa, United ve Delta'nın aralarında yer aldığı 30'un üzerindeki uluslararası havayolu firması İsrail'e uçmama kararı aldı. Söz konusu havalimanına 1 günde toplam 244 seferden 144'ü iptal edildi.

12 SAATLİK ATEŞKES

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes süreci sabah saatlerinden itibaren başladı. İnsani yardım çalışmaları için yapılan ateşkesin 12 saat süreceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.