Hamas'tan Mısır'a teşekkür

Hamas'tan Mısır'a teşekkür

Hamas, Mısır'ın Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı bir hafta süreyle kesintisiz açık tutmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

GAZZE (AA) - Hamas, Mısır'ın Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı bir hafta süreyle kesintisiz açık tutmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Mısır yönetiminin Refah kapısını bir hafta boyunca kesintisiz açık tuttuğuna dikkat çekilerek, Kahire yönetimine takdir ve teşekkür mesajları iletildi.

Bunun sınır kapısının normal işleyişinin düzenlenmesi için bir başlangıç olması ümit edilen açıklamada, Mısır'ın Filistin halkının direnişini destekleme ve haklarını savunmada izlediği öncü tutumu yeniden sergilemesi temennisinde bulunuldu.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Kapıları İdaresi, 15 Temmuz'da, Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısı'nı iki gün süreyle çift taraflı olarak geçişlere açtığını duyurmuş ancak sınır kapısı kesintisiz olarak bugüne kadar açık tutulmuştu.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından kapattığı Refah Sınır Kapısı'nı zaman zaman kısa süreliğine açıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.