HAMAS son sözünü söyledi

HAMAS son sözünü söyledi

Berdevil: “İşgal Devletini Tanımayacağız, Onun Topraklarımızdan Çıkması Gerekir”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Dr. Salah El-Berdevil, Hamas hareketinin işgal rejiminin meşruiyetini asla kabul etmeyeceğini belirterek, Siyonistlerin işgal ettiği bütün Filistin topraklarını terk etmesi gerektiğini söyledi.

El-Berdevil, işgal rejiminin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistin halkını başka yerlere sürmeye hazırlanmasının, düşmanla yapılan işbirliği, işgalcilerin yaptıklarına Arapların gösterdiği zayıf tepki ile Fetih liderlerinin Filisin halkı ve davası konusunda verdiği tavizlerin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Hamas lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “İşgalcilerin açıklamaları ve kararları geçersizdir. Buna karşı durmak için Arapların güçlü bir tavır sergilemeleri gerekir. İşgalciler Filistin topraklarına sonradan geldiler. Buranın yabani unsurudurlar. Toprakları gasp ettikleri gibi mukaddes mekânları da gasp ettiler. Dolayısıyla Siyonistlerin işgal ettikleri bütün Filistin topraklarından çıkmaları ve Filistinli mültecilerin de 1948 yılından beri terk ettikleri yurtlarına geri dönmeleri gerekir.”

Etiketler :