HAMAS Sözcüsü Mısır'a alınmadı

HAMAS Sözcüsü Mısır'a alınmadı

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Mısır zindanlarında şehit olan kardeşinin davasında ifade vermek için ülkeye girmesine izin verilmedi.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Mısırlı yetkililerin Mısır zindanlarında şehit olan kardeşinin davasında ifade vermek için ülkeye girmesine izin vermediğini söyledi.

Dr. Ebu Zuhri bugün Gazze’de yaptığı basın toplantısında şöyle dedi: “Ailemiz Mısırlı avukat Nasır Emin’i vekil tayin etti. Kendisi zaten hukuki olarak fazlasıyla çaba harcıyor. Avukatın savcılığa yaptığı başvuru üzerine savcılık soruşturma açtı ve İskenderiye’deki savcılık da beni dinleme kararı aldı”.

Ebu Zuhri sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahkemede tanıklık etmek amacıyla Mısır’a giriş yapmak için ilgili taraflara başvurdum. Fakat Mısır güvenliği, Rafah sınır kapısı açık olmasına rağmen ülkeye giriş yapmama izin vermedi”.

Mısır’daki hukuk mercilerini sorumluluktan kaçmaması ve şehit olan çocuklarıyla ilgili soruşturma yapmasını isteyen Ebu Zuhri ailesi, davada tanıklık yapmaları için gereken kolaylığın sağlamasını istedi.

Etiketler :