Hamas yüz mahkumu affetti

Hamas yüz mahkumu affetti

Heniyye Hükümeti, Ramazan Münasebetiyle 100 Mahkumu Affetti

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, bugün  Ramazan ayı münasebetiyle 100 mahkum ve tutuklunun affedilmesini kararlaştırdı.

Filistin Adalet Bakanı Muhammed Ferec El-Gul, bugün Filistin İçişleri Bakanı Fethi Hammad ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Başbakan İsmail Heniyye'nin iyi hal belgesine hak kazananlardan serbest bırakılacakların listesini onayladığını söyledi.

Serbest bırakılmasına karar verilenlerin bir daha suç işlemeyeceklerine dair taahhüt ettiklerini belirten El-Gul, Gazze'deki cezaevlerinin mahkumlar ve tutuklular için yetiştirme ve ıslah merkezlerine dönüştüğüne dikkat çekti.

Gazze'deki cezaevlerinde siyasi tutuklu olmadığının altını çizen El-Gul, Abbas yönetimini de Batı Yaka'da siyasi görüşleri nedeniyle tutuklananları serbest bırakmaya davet etti.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Hammad ise, Ramazan ayı münasebetiyle ve Başbakan İsmail Heniyye'nin onayıyla affedilenler arasında Siyonist işgalciyle işbirliğiyle suçlanan 20 tutuklunun da bulunduğunu söyledi.

Etiketler :