Hamas'tan 23. Yıl kutlaması

Hamas'tan 23. Yıl kutlaması

Hamas’ın 23. kuruluş yıldönümü etkinliğinde Filistin’deki direniş hareketleri adına bir konuşma yapan El-Hindi, net konuştu.

İslami Direniş Hareketi Hamas, 23. yılını Gazze şehrindeki Kuteybe meydanında görkemli bir kutlamayla geçirdi.

Filistin topraklarındaki İslamî Cihad Hareketinin Siyasi Birim üyesi Dr. Muhammed El-Hindi, başarısızlığı kanıtlanmış olan düşmanla sürdürülen bütün müzakerelere son verilmesini ve birlik olma düşüncesinin ön plana çıkarılmasını istedi.

Hamas’ın 23. kuruluş yıldönümü etkinliğinde Filistin’deki direniş hareketleri adına bir konuşma yapan El-Hindi, “Ketibe meydanında toplanın bu halk, Filistin halkının direniş seçeneği etrafından kenetlendiğinin işaretidir” diyerek, Hamas hareketini kuruluş yıldönümü münasebetiyle tebrik etti.

Bir hareketin Filistin halkı için ortaya koyduğu fedakârlık, verdiği kurban ve bu halkın hak ve hukukuna bağlı kaldığı oranda halka mal olacağını söyleyen El-Hindi sözlerini şöyle sürdürdü: “Kim ne derse desin. Hamas hareketi kurulduğu ilk günden şimdiye kadar onlarca şehit verdi. Bu halkın hak ve hukuku için hem de en iyi mensuplarından onlarca kurban verdi. Şeyh Ahmed Yasin, Rantisi, Mukadime, Ebu Şenneb ve diğer kahraman şehitleri anmak yeterlidir. Filistin topraklarında Hamas’ın yolunu çizen ve cihad işaretlerini koyan bu insanlardır. Hamas hareketi Filistin topraklarında cihad projesine katkı sağladığı gibi, ümmetin derinliklerine inmeyi de başarmıştır. Bu kalabalık, Filistin halkının direnişin etrafında kenetlendiğini ifade etmekten başka bir anlam ifade etmiyor.”

Hamas’ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle Hamas liderlerinin yaptıkları değerlendirmeler ise şöyle:

Hamas Siyasi Birim üyesi Dr. Salah El-Berdevil: “Hamas’ın kökü 23 yıla dayanmıyor. Onun kökleri çok derinlerdedir. İslamî projeyi esas alan Hamas otuzlu yıllardan bu güne kadar onu uygulamak için çaba harcadı. Bu amacında başarıya ulaşıncaya kadar mücadele edecek. O, sadece Filistin halkının değil bütün ümmetin kaybolan izzetine kavuşması için de çalışacak. Hareketin öncelikli hedefi ise Filistin topraklarını gaspçı Siyonistlerden geri almaktır.”

Hamas’ın önde gelen liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar ise şöyle konutu: “Kuruluşunun 23. yıldönümünü kutlayan Hamas bu kutlamayla hayatın birçok alanında başarı kazandığını kanıtladı. Hamas, halkını ve ümmetini harekete geçirmek isteyen İslami hareketlere çok önemli mesajlar veriyor.

Hamas hareketi kurulduğu ilk günkü gibi direniş ve cihad seçeneğine bağlı duruyor. Söz, hutbe, konferans ve panellerle başlayan süreç yürüyüş, gösteri ve boykota dönüştü. Bundan sonra silahlı mücadeleyi gerektiren süreç, düşmanla çok çetin bir savaşa girmeye zorladı. Düşmana karşı direnen Hamas Furkan savaşında onu kötü bir şekilde hezimete uğrattı.”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden Dr. Usame El-Mezini de şunları söyledi: “Hamas’ın kuruluş yıldönümü için meydanları dolduran Filistin halkının bu tavrı Hamas için bir referandumdur. Bu kalabalık Hamas’ın halk tabanını ve halkla olan irtibatını gösteriyor.”

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum da, “Hamas’ın 23. kuruluş yıldönümü etkinlikleri, direniş seçeneğinin zaferinin ilanıdır. Hamas hayata geçirdiği bu projeyle ümmetin kalbinde önemli bir yer işgal etmeye başladı. Hamas’ın kuruluşu Filistin davasının girdiği yanlış sürecin düzeltilmesinin de başlangıcıdır. Hamas kurulurken Filistin davası düşman tarafından kötü gösterilmiş ve sözde sahipleri tarafından da yok edilmişti. Hamas kendisini yok saymaya çalışan ve onu toplumdan tecrit etmeye kalkışanları hayal kırıklığına uğratarak Filistin toplumuyla bütünleşmeyi başardı” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, “Direniş, Hamas’ın zafer ve özgürlük yolunda seçtiği yolun ismidir. Hamas’ın silahı Kudüs, Mescidi Aksa ve Filistin halkını korumaya devam edecektir. Bu, düşmanla barış serabına kapılanların girdiği yola alternatif doğru yoldur” diyen Hamas sözcüsü Muşir El-Mısri, Kudüs’ün Gazze olduğunu, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi çabalarına karşı durmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri de yaptığı konuşmada: “Bugün sabah erken saatlerde Hamas mensuplarıyla sempatizanları etkinlik yapılacak meydana akın etmekle bütün dünyaya harekete karşı hayata geçirilen komploların başarısız kaldığı mesajını verdiler. Bütün komplo, entrika ve tuzaklara rağmen Hamas ilerledi ve üstün geldi. Küresel kuşatmayla Hamas’ın beyaz bayrak kaldırması, dış güçlere boyun eğmesi istendi. Fakat Hamas boyun eğmedi; teslim olmadı ve beyaz bayrak kaldırmadı” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi-İsra Haber- Habername

 

Etiketler :