Hamas'tan MOSSAD'a suçlama

Hamas'tan MOSSAD'a suçlama

Hamas‘ın üst düzey askeri liderlerinden Mebhuh Dubai’de şehid edildi. Hamas, saldırıdan İsrail gizli servisi Mossad‘ı sorumlu tutuyor.

Hamas sözcüsü Gazze’de yaptığı açıklamada el Mabhuh’un, 20 Ocak günü Dubai’de Mossad ajanları tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.

İsrail tarafından ise suikast suçlamasıyla ilgili herhangi bir yorum yapılmadı.

Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Hamas siyasî büro temsilcisi İzzet el-Rişk, Mahmud el-Mebhu’nun, Dubai’ye ulaşmasının ertesi günü hayatını kaybettığıni açıkladı.

El-Rişk, olayın ayrıntılarını açıklamakta çekinirken, Birleşik Arap Emirlikleri ile temas halinde olduklarını söyledi.

Öldürülen Hamas komutanı Mahmud El Mabhuh’un kardeşi Fayet el Mabhu ise soruşturmayı Hamas‘ın yürüttüğünü ifade etti.

Fayet El Mebhuh; “Biz soruşturma ile ilgili bütün sorumluluğu Hamas’a ve İzzeddin el Kassam Tugayları‘na bıraktık. Bundan sonraki kararları onlar verecek. Nasıl karşılık verileceği konusundaki bütün sorumluluk onlara aittir.” dedi

Hamas‘ın silahlı kanadı İzzettin el Kassam‘ın kurulmasında önemli rol oynayan el Mabhuh, daha önce defalarca İsrail tarafından tutuklanmıştı.

Hamas: “Şehit Edilen Kassam Komutanı Mebhuh’un İntikamını Alacağız”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Kassam komutanlarından Mahmud Abdurrauf el-Mebhuh’un Çarşamba günü (20 Ocak) Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde şehit edilmesi üzerine taziye mesajı yayınlayarak cinayetle ilgili soruşturmayı Birleşik Arap Emirlikleri’yle birlikte sürdürdüğünü ifade etti.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) bugün (29 Ocak Cuma) konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada Hamas şöyle dedi: “Şehit komutan, Kassam’ın kurucularındandı. Birinci İntifada esnasında, Siyonist zindanlarda bulunan esirlerin serbest bırakmakılmasını sağlamak üzere Siyonist askerleri esir almak için operasyon yapmıştı. Ayrıca düşmana acı veren bazı operasyonların da planlayıcısıydı. Birinci İntifada’da işgal güçleri tarafından evi yıkılan ilk kişi de odur”.

Hamas, daha sona şöyle dedi: “Şehit Mebhuh, birkaç kez düşman tarafından tutuklanıp zindana atıldı. Çıktıktan sonra düşman tarafından hep aranır oldu. Cihad ve direnişi sürdürmek için Gazze dışına çıkıp Suriye’deki mülteci kamplarında kaldı. İki Siyonist askeri esir alma teşebbüsünün ardından hep işgal güçlerinin hedefinde olmuştu. O vatanın içinde olduğu gibi, dışında da mücahit kardeşlerini hep destekledi ve onlara katkıda bulundu”.

Kassam komutanının şehit edilmesinden tamamıyla işgal yönetimini sorumlu tuttuklarını belirten Hamas, onun özgürlük yolunda, çizdiği şehadet ve cihad yolunda yürümeye devam edeceklerini, Kassam mücahitlerinin de uygun zaman ve zeminde bu cinayete mutlaka karşılık vereceğini ifade etti.

Etiketler :