HAMAS'tan Türkiye ve Rusya'ya...

HAMAS'tan Türkiye ve Rusya'ya...

Hamas, Rusya ve Türkiye'nin açıklamalarından memnun kaldı mı?

Hamas Hareketi, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in, Hamas'ı işaret ederek, Ortadoğu barış sürecine tüm ilgili tarafların davet edilmesi yolundaki açıklamalarının, Hamas için bir ''takdir'' ifadesi olduğunu ve örgütün ''hak ettiği gerçek siyasi boyutu ortaya koyduğunu'' belirtti.

 

Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas hareketinin üst düzey liderlerinden Salah El-Bardavil, Gül ve Medvedev'in açıklamalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren bir açıklama yaptı.

 

El-Bardavil, Hamas'ın gerek seçim sandıklarında ve meydanlarda, gerekse cihad yolunda Filistin halkını ''sadık bir şekilde temsil ettiğini'' vurguladı.

 

Salah El-Bardavil, açıklamasında ''Hamas'a verilen bu sertifika, örgütün siyonizmin baskısına ve saldırılarına karşı gösterdiği direnişten kaynaklanıyor'' ifadelerini kullandı.

 

El-Bardavil, Rusya örneğinde olduğu gibi, diğer ülkelerin de Hamas'ın meşruiyetini tanıyacağı beklentisinde olduklarını dile getirdi ve Hamas'ın direniş mücadelesi veren Filistin halkını çevresinde tutmayı başardığını belirterek, Filistinliler'in meşru haklarını savunmayı bırakmamasının bunda etkin olduğunu da kaydetti.

 

Etiketler :