Hamdi Topçu: THY'de grev yok

Hamdi Topçu: THY'de grev yok

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yapılan son grev hakkında konuştu.

24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle bu geceyarısından itibaren Hava-İş Sendikası tarafından THY'de başlatılan greve rağbet olmazken, gidiş gelişlerde de hiçbir sorun yaşanmadı.

PALA BIYIK'TAN KIŞKIRTICI AÇIKLAMALAR

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin 10 gündür provakatif açıklamalar yaparken  THY'ye "Bu grev sonunda siz göreceksiniz." diyerek göz dağı vermişti. Ayçin'in bu açıklamları sonrasında başlayan greve ise neredeyse kimse katılmadı.

GREVE %1 BİLE KATILIM YOK

THY yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu başlatılan grev ile ilgili şu açıklamaları yaptı: "Şu anda havayollarımızda hiçbir sıkıntı yok. Greve %1'lik bir katılım bile söz konusu değil. Bugün arkadaşlarımız bizlere gelerek 'Sendikanın aldığı karar bizi ilgilendirmez. Biz çalışmak istiyoruz. Sendika da bizi ilgilendirmiyor.' Şu anda yurt içi-yurt dışı hatlarında hiçbir aksaklık ve rötar yok. Hava-İş sendikasının Türkiye'nin dünya markası THY'ye vurmak istediği darbe boşa çıktı. Türkiye'nin dünyada en bilinir marka kategorisinde 1 numara olan THY dünyanın en değerli markalarına da sponsor. THY Eurolague,  Barcelona, Kobe, Messi ve son olarak da Borissia Dortmund'a sponsor olan THY dünyanın 1 numarası olma yolunda ilerliyor."

THY'DEN RESMİ AÇIKLAMA

Hava-İş Sendikası grevini sürdürürken, Türk Hava Yolları (THY) yazılı bir açıklama yaparak tüm personelin zamanında işe geldiğini duyurdu. Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Hava Yolları çalışanları her gün olduğu gibi bugün de tam kadro işbaşında. Yeşilköy'de bulunan Genel Müdürlük binasında görev yapan tüm çalışanlarımız işlerine geldiler. Bugün saat 03.00'te başlayan uçuş operasyonu da kokpit ve kabin ekiplerinin daha önce planlanmış uçuşlarını aynen uygulamaları sonucunda zamanında yürütülüyor. Teknik bakım ekipleri, yer işletme çalışanları, kargo çalışanları, İstanbul ve Anadolu teşkilatı da tam kadro görevlerinin başındadır. Tüm çalışanlarımız şirketlerine sahip çıktılar, greve itibar etmediler. Türk Hava Yolları, günlük operasyonunu planlandığı şekilde ve zamanında gerçekleştirilen uçuşlarla sürdürüyor" Türk Hava Yolları basın müşavirliğinden alınan bilgiye göre, iç ve dış hatlarda saat 08:43'e kadar planlanan 168 uçuş sorunsuz ve zamanında yapıldı. Seferlerde bir aksama yaşanmadığı öğrenildi"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.