Hammond: Türkiye harika bir iş çıkarıyor

Hammond: Türkiye harika bir iş çıkarıyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "Türkiye, Suriye'ye gitmek isteyen kişileri durdurma konusunda harika bir iş çıkarıyor.'' dedi.

 

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan "IŞİD ile mücadele"  toplantısının ardından Hammond, ABD'li mevkidaşı John Kerry ve Irak Başbakanı  Haydar el-İbadi, İngiltere Dışişleri Bakanlığında ortak basın toplantısı  düzenledi.   

Bir gazetecinin, yabancı savaşçıların Suriye'ye gitmelerinin ve  İngiltere'ye dönmelerinin engellenmesine ilişkin sorusuna İngiliz Bakan Hammond,  şu yanıtı verdi:
 "İngiltere'den giden yabancı savaşçılarla mücadele çok katmanlı bir  yaklaşım gerektiriyor. Bu kişileri belirlemeli ve gitmelerini engellemeliyiz.  Eğer giderlerse, dönüşlerini engellemeliyiz. Avrupa'daki ortaklarımızla bu konuda  çalışmalıyız. Çünkü birçok kişi Avrupa ülkelerini transit olarak kullanıyor.  Transit rotaları olarak kullanılan ülkelerdeki güvenlik güçleriyle irtibat  halindeyiz.

TÜRK BAŞBAKANI KESİNLİKLE HAKLI

Türkiye, Suriye'ye gitmek isteyen kişileri durdurma konusunda harika  bir iş çıkarıyor. Sınırın yapısından yüzde yüz başarılı olamazlar, Türk Başbakanı  bu konuda kesinlikle haklıdır. Ancak harika bir iş çıkarıyorlar."

Londra'da bugün yapılan toplantıyla IŞİD'i zayıflatmak ve mağlup  etmenin amaçlandığını dile getiren Hammond, IŞİD ideolojisinin dünyanın her  yerinde sona erdirilmesinin önemini de vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.