Hanefi Avcı Tutuklandı

Hanefi Avcı Tutuklandı

Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım ettiği gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tutuklandı.

Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım ettiği gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tutuklandı.

 

İŞTE TÜM DETAYLAR:

Devrimci Karargâh Örgütü soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın bir zamanlar Eskişehir'de ikamet ettiği Ankara yolu üzerindeki polis evi içerisinde yer alan tek katlı lojmanda arama yapılıyor. İstihbarat şube, terörle mücadele ve organize suçlar şube müdürlüğü ekipleri, bu sabah saatlerinde geldikleri lojmanda aramalarını sürdürüyor.

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, İstanbul'da yürütülen ''Devrimci Karargâh Örgütü'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındığı belirtildi. İstanbul'a götürülen Avcı'nın İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından örgüt soruşturması kapsamında ifadesinin alınacağı öğrenildi. Avcı'nın savcılığının talimatına uymadığı ve ifadeye gitmediği için hakkında yakalama kararı çıkartıldığı kaydedildi.

AVCI: HUKUK KURALLARI ÇİĞNENİYOR

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı polis nezaretinde Ankara’dan İstanbul’a getiriliyor. Tartışmalar yaratan "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabını da yazan başarılı emniyet müdürü Avcı yakalama kararı ile ilgili olarak, "Hukuk kuralları çiğneniyor" dedi.

İfadesi alınmak üzere İstanbul'a getirilen Avcı'nın son görev yaptığı Eskişehir'deki makamında ve evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

AVCI SAYGI ÖZTÜRK'E KONUŞTU

Avcı, gazeteci Saygı Öztürk'e ''Gitmiyorum, zorla götürülüyorum. Polis zoruyla uçağa bindiriliyorum. Ankara'dan İstanbul'a savcının talimatıyla götürüldüğümü söylüyorlar ama bunun savcının talimatı olduğunu düşünmüyorum. Niçin götürüldüğümü de bilmiyorum. Ben aynı zamanda hukukçuyum. Hukuk kuralları da çiğneniyor. 40 yıl terörle mücadele eden bir kişi terörden gözaltına alındı. Ankara'da genel müdürlükte gözaltına alındım'' dedi.

BAKAN ATALAY: YARGI İSTEDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın adliyenin yürüttüğü bir işlem kapsamında gözaltına alındığını söyledi. Atalay, Kuzey Irak ziyaretinin önemli olduğunu ve çok önemli konular görüşüldüğünü de dile getirdi.

Beşir Atalay, AK Parti'den ayrılışı sırasında basın mensuplarını sorularını cevapladı. Atalay, Hanefi Avcı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili bir soruya "İşlem adliyenin yürüttüğü yargının yürüttüğü bir işlemdir. Son günlerde İstanbul'da gözaltılar olmuştu. Orada da sözü edilen arkadaşın ismi geçmiştir. İstanbul Adliyesi bu konularda herhalde ifadesine başvuracaktır." dedi.

Hanefi Avcı'nın gözaltı gerekçesi: 'Terör örgütüne yardım'

Ankara'da gözaltına alınan eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi tarafından 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

SAAT 14.44

Hanefi Avcı'nın Eskişehir'deki evindeki aramalar sürüyor


Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın İl Emniyet Müdürü olduğu dönemde kaldığı Ankara Bursa Karayolu üzerindeki Polisevi'nin içindeki tek katlı konutta arama yapılıyor. Aramanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hâkimi tarafından Avcı'ya 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla gözaltı kararının verilmesinin ardından başlatıldığı öğrenildi.



Edinilen bilgiye göre, ''Devrimci Karargâh Örgütü'' soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın İl Emniyet Müdürü olduğu dönemde kaldığı Eskişehir Polisevi'nin içindeki tek katlı konuttaki arama çalışmaları sürüyor. Aramalara Terörle Mücadele, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile Eskişehir'den bir savcı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden polisler ile savcının da katıldığı belirtildi. Aramaya katılan söz konusu savcı ise yaklaşık 45 dakika önce konuta geldi. Konutta aramalar halen sürüyor. Aramanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hâkimi tarafından Avcı'ya 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla gözaltı kararının verilmesinin ardından başlatıldığı öğrenildi. Sivil polis ekipleri Polisevi'nin girişi ile aramanın yapıldığı konut etrafında güvenlik tedbirleri aldı. Gazetecilerin Polisevi'nin önünden görüntü almasına izin verilmezken, basın mensupları karşı yoldan görüntü almaya çalışıyor.

SAAT 13.15

Hanefi Avcı, Devrimci Karargah'a yardımla suçlanıyor


Eski Eşkişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı. Ankara'da gözaltına alınan Avcı'nın İstanbul'a getiriliyor. Avcı, gizli soruşturmada takip edilen örgüt yöneticilerine yönelik teknik ve fiziki takibi engellemekle suçlanıyor.

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık, Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Avcı hakkında gözaltı ve arama işlemi yapılmasını talep etti. Nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Avcı hakkında terör örgütüne yardım suçlamasıyla gözaltı kararı verdi.

Savcının arama ve gözaltına alınma talepli yazısında Avcı'nın örgüt üyelerine yardım ettiği belgeler ve telefon tapeleriyle ortaya konuldu. Savcı Altınışık'ın yazısında, Avcı'nın örgüt üyelerine yönelik yapılan 'gizli' soruşturmadan haberdar olduğu ve bu kapsamda üyelerin faaliyetlerini saklamalarına yardım ettiği kaydedildi. Söz konusu yardımın ise üyelere yapılan fiziki ve teknik takibin engellenmesi şeklinde olduğu belirtildi.

Savcının yazısında ayrıca, Avcı'nın örgüt üyelerinin soruşturma kapsamında izlendiklerini deşifre ederek örgütün illegal faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasının da bu nedenle güçleştirdiğinin belirtildiği öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan ve Avcı ile bağlantılı olduğu belirtilen Necdet Kılıç ifadesinde Avcı'yı tanıdığını söylemişti. Kılıç'ın, Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken iki kez evine geldiğini söylediği belirtildi. Kılıç'ın sorgusunda, "Yapılan teknik takipte Avcı ile görüşmelerimde illegal bir durumun olmadığı ortadır. Dinlendiğimi biliyordum. Bunu bilmeme rağmen hattımı da değiştirmedim. Yakın çevremi arayıp beni dinlediklerini söyledim. Avcı'nın kitabının 500 sayfasında da bu konu yazılıyor zaten. Bana ait telefon numarasını başkasına ait gibi göstererek dinlediler. Bu dinleme hukuksuzdur." dediği kaydedildi. Kendisini takip eden polislere 'neden takip ediyorsunuz diye bağırdım' dediği ifade edilen Kılıç'ın, "Fiziki ve teknik takibe alındığımı anlayınca durumu Hanefi Avcı'ya aktardım." dediği öğrenildi.

SAAT 14.20

Avcı'nın eski makamında da arama yapılıyor




''Devrimci Karargâh Örgütü'' soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılarak Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a götürülen Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Eskişehir'deki makamında da arama başlatıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü'ndeki makama polis ve savcıda katılıyor.

SAAT 14.34

Avcı'nın oğlu Haluk Avcı'dan kapıcıya: Arayan soran var mı?


"Devrimci Karargâh Örgütü" soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Ankara'da gözaltına alındı. Avcı'nın oğlu Haluk Avcı'nın, babasının gözaltına alınmasının ardından Ankara'da oturduğu apartmanın kapıcısını arayarak "Arayan soran var mı" diye sorduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Hanefi Avcı, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldü.

Avcı ve oğlunun Ankara'da oturduğu evde ise sessizlik hakim. Cevizlidere'deki evde, şuan kimse bulunmuyor. Lale Apartmanı'nın kapıcısı Oğuz Akdağ, Avcı'nın gözaltına neden alındığına bir anlam veremediğini söyledi.

Sabah saatlerinde Avcı'nın oğlu Haluk Avcı'nın kendisini aradığını dile getiren Oğuz Akdağ, kendisine evine gelip gidenin olup olmadığını sorduğunu ifade etti. Haluk Avcı'ya "Hayırdır" diye sorduğunu ancak "Bir şey yok" cevabı aldığını aktaran Akdağ, arandığı telefonun ise kendi cep telefonunda kayıtlı olan numara olmadığını başka bir numaradan arandığını belirtti. Avcı'nın uzun yıllardır bu apartmanda oturduğunu anlatan Akdağ, oğul Avcı ile en son dün görüştüklerini, araçlarının da otoparkta olduğunu ifade etti.

SAAT 14.37

Avcı'nın konutundaki arama sona erdi


Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Polisevi bahçesindeki tek katlı konutunda 4 saat önce başlatılan arama sona erdi.

SAAT 14:28

Hanefi Avcı İstanbul'da




Ankara'da gözaltına alınan eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, saat 14.20 sıralarında İstanbul'a getirildi.

Atatürk Havalimanı'na getirilen Avcı'nın Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gtürülmesi bekleniyor.

SAAT 14.45

Hanefi Avcı'nın eski makamındaki arama sürüyor


''Devrimci Karargâh Örgütü'' soruşturması kapsamında hakkında verilen yakalama kararı gereği Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a götürülen Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın görev yaptığı Eskişehir'deki makamında da arama başlatıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü binasındaki makamdaki aramaya polis ve savcı da katılıyor.

Edinilen bilgiye göre, ''Devrimci Karargâh Örgütü'' soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın İl Emniyet Müdürü olduğu dönemde kaldığı Eskişehir Polisevi'nin içindeki tek katlı konuttaki arama çalışmaları sona erdi.



Avcı'nın eski kaldığı konutunun yanı sıra bir süre öncesine kadar çalışmalarını sürdürdüğü eski makamında da arama çalışması başlatıldı. Avcı'nın "Haliç'te yaşayan Simonlar" adlı kitabını yazdığını belirttiği, Devrimci Karargâh Örgütü Operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Nejdet Kılıç'ın bir süre önce ziyaretinde bulunduğu Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü binasındaki makamdaki aramaya polis ve savcı da katılıyor. Avcı'nın geçtiğimiz günlerde buradaki görevden ayrılmasıyla makamındaki eşyalarının bir kısmını götürdüğü, bir kısmını da götürmek üzere topladığı ancak burada bıraktığı öğrenildi. Makamın Avcı'nın terk etmesinin ardından kullanılmadığı kaydedildi.

Öte yandan, Eskişehir'deki her iki noktadaki aramalara, Terörle Mücadele, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile Eskişehir'den bir savcı ile İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden polisler ile savcının da katıldığı belirtildi. Aramaların İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hâkimi tarafından Avcı'ya 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla gözaltı kararının verilmesinin ardından başlatıldığı belirtildi.

Bu arada, aramanın yapıldığı İl Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Her gün rahatlık giriş çıkış yapan gazetecileri de makamın bulunduğu il emniyet müdürlüğü binasına alınmıyor. Müdüriyet önünde görevli polisler, bugün için üstten gelen bir emirle gazetecilerin içeriye alınmasının yasaklandığını bildirdi.

SAAT 15.14

AVCI ADLİYEDE


Hanefi Avcı İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne getirildi.

Ankara'da gözaltına alınan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan adliyeye getirilen Avcı, daha sonra binaya alındı. Avcı'nın adliyeye getirilmesini çok sayıda basın mensubu takip etti. Hanefi Avcı'nın, Devrimci Karargah soruşturmasını yürüten Savcı Kadir Altınışık tarafından sorgulanması bekleniyor.

SAAT 17.02

Avcı'nın sorgulanması için avukat bekleniyor


Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, adliyede ifade vermeyi bekliyor. Avcı'nın özel avukatını çağırmadığı bunun için barodan avukat istendiği öğrenildi.

Ankara'da gözaltına alınan Avcı, havayolu ile İstanbul'a ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilmişti. 15.15 sıralarında adliyeye getirilen Avcı, yaklaşık 2 saattir burada ifade vermeyi bekliyor. Avcı'nın özel avukatını çağırmadığı belirtildi. Bu nedenle Avcı'nın ifadesinin alınabilmesi için İstanbul Barosu'ndan avukat istendi.

Barodan istenen avukatın adliyeye gelmesinin ardından Avcı'nın soruşturma savcısı Kadir Altınışık tarafından ifadesinin alınması bekleniyor.

SAAT 17.10

Hanefi Avcı'nın makam odası ile konutunda bulunan malzemeler İstanbul'a gönderildi


Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Eskişehir Polisevi bahçesinde kaldığı konutuyla, eski makam odasında ele geçirilen delil niteliğindeki eşyalar sivil polisler tarafından İstanbul'a götürüldü.

''Devrimci Karargâh Örgütü'' soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a götürülen Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ilk önce Polisevi'nin bahçesindeki konutunda, daha sonra da eski makamında arama başlatıldı. İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Hanefi Avcı'nın gözaltına alınmasının ardından konutu ve iş yerinin aranması konusunda verdiği karar, saat 10.00'da Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. Savcılıkta yapılan işlemlerin ardından Avcı'nın kaldığı aramalara başlandı.

Aramalara ilk önce Avcı'nın Bursa-Ankara Karayolu üzerindeki Polisevinin bahçesinde yer alan tek katlı konutunda başladı. Terörle Mücadele, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile Eskişehir'den görevlendirilen iki savcı ile İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden polisler ile savcının da katıldığı aramalar akabinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki Avcı'nın eski makamında başlatıldı.

Polis ve savcının arama için konuta geldiğinde Avcı'nın eşi Şenay Avcı'nın konutta olduğu öğrenildi. Polis ve savcıyı karşısında gören Şenay Avcı'nın önce şaşkınlık yaşadığı ve sinirlendiği öğrenildi.

Bu arada, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner de arama yapılan iki noktaya gelerek incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Avcı'nın geçtiğimiz günlerde buradaki görevden ayrılmasıyla makamındaki eşyalarının bir kısmını götürdüğü, bir kısmını da götürmek üzere topladığı ancak burada bıraktığı öğrenildi. Makamın Avcı'nın terk etmesinin ardından kullanılmadığı kaydedildi.

Avcı'nın konuttaki eşyaları da topladığı ancak çoğunu götürmediği dile getirildi. Söz konusu eşyaların ve kolilerin yeniden boşaltıldığı ve tek tek incelendiği belirtildi. Makam ile konuttaki aramalarda bilgisayar, dizüstü bilgisayarı ile elektronik eşyaları ve bulunan CD'ler kontrol edilerek tek tek incelendi. Bu süreçte bazı eşyalar ile belgelere el konulurken bazılarının ise kopyalandı. Delil niteliğindeki eşyaların ise bir koliye konularak saat 15.00 sıralarında sivil polis aracıyla İstanbul'a gönderildi.

Öte yandan makamdaki aramalar sürerken, konutta ara verilen aramalara yeniden başlandı. Her iki noktadaki aramalar sürüyor.

SAAT 17.37

HANEFİ AVCI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ


"Terör örgütüne yardım" gerekçesiyle gözaltına alınıp Ankara'dan İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne getirilen Hanefi Avcı hiçbir tutanağa imza atmadı. Avcı mahkemeye sevk edildi.

Ankara'da gözaltına alınan Hanefi Avcı getirildiği İstanbul Adliyesi'nde Baro tarafından atanan avukatı kabul etmedi.

Savcıya ifade vermeyen ve tutanakları imzalamayan Hanefi Avcı, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

SAAT 18.01

Hanefi Avcı'nın makamındaki arama sona erdi


''Devrimci Karargâh Örgütü'' soruşturması kapsamında hakkında verilen yakalama kararı gereği Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a götürülen Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın görev yaptığı Eskişehir'deki makamında arama tamamlandı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü binasındaki makamda öğle saatlerinde başlayan, Terörle Mücadele, İstihbarat Şube ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ile savcının da katıldığı aramalar sona erdi.

Aramalarda Avcı'nın toplayarak yanında götürmediği eşyaların tekrardan boşaltılarak tek tek incelendiği öğrenildi. İncelenen bazı evrak ve materyallere el konduğu, bir kısmının çoğaltılarak kopyalandığı ve oluşturulan özel polis ekiplerince İstanbul'a gönderildiği kaydedildi.

Avcı'nın geçtiğimiz günlerde buradaki görevden ayrılmasıyla makamındaki eşyalarının bir kısmını götürdüğü, bir kısmını da götürmek üzere topladığı ancak burada bıraktığı öğrenildi.

Makamın Avcı'nın terk etmesinin ardından kullanılmadığı kaydedildi.

SAAT 19.22

Mahkemeye sevk edilen Avcı, avukatları kabul etmedi


Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçlamasıyla gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan emniyet müdürü Hanefi Avcı, mahkemeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen Avcı'nın kendisi için gelen avukatları ise kabul etmediği belirtildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Avcı'nın savcılık sorgusu için İstanbul Barosu'ndan avukat istendi. Gelen avukatla savcılık sorgusuna giren Avcı, susma hakkını kullandı. Bunun üzerine soruşturma savcısı Kadir Altınışık, Avcı'yı mahkemeye sevk etti. Barodan gelen avukat da savcılık işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Avcı için Kafes ve Balyoz davalarında da müvekkilleri bulunan Kemal Yener Saraçoğlu ile eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da avukatlığını yapan Refik Ali Uçarcı adliyeye geldi. Avcı'nın iki avukatı da istememesi üzerine Saraçoğlu ve Uçarcı da adliyeden ayrıldı. Avcı'nın nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkması bekleniyor. Ancak, Avcı için şu an adliyede herhangi bir avukat bulunmuyor.

VE AVCI TUTUKLANDI

'Devrimci Karargah Örgütü''ne yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 

Etiketler :