Hanefi Avcı'nın hapis cezası onandı

Hanefi Avcı'nın hapis cezası onandı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, "Devrimci Karargah Örgütü" davasında yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya "örgüt üyelerine yardım" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 75 sanığın yargılandığı davada, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararın temyiz incelemesini 69 sanık yönünden yaptı.

HANEFİ AVCI'NIN CEZASI ONANDI

Daire, sanıklardan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya "Yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek" suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

Avcı'ya, "Ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak" suçundan verilen 5 yıl hapis cezası ise düzeltilerek onandı. Bu suçtan verilen cezada 1/6 oranında takdiri indirim uygulanmasına karar verildi.

"BU HEYETTEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLİYORDUK"

Konuya ilişkin olarak Oda TV'ye konuşan Hanefi Avcı, kendisi için sürpriz bir karar olmadığını söyledi ve ekledi: "Bu heyetten böyle bir şey bekliyorduk"

"YARGIDAKİ CEMAAT HAKİMİYETİNİN GÖSTERGESİ"

Kararın açıklanmasının ardından Al Jazeera'ye konuşan Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan ise, "Bu karar yüksek yargıdaki Cemaat hakimiyetinin açık göstergesidir" diye konuştu.

Okan; "Her şey bitmiş değil. Bundan sonra olağanüstü kanun yolları süreci değerlendirilecek. Ergenekon ve Balyoz davalarında karar verilmesine rağmen neler olduğu ortada. Anayasa Mahkemesi de dahil hukuki yollar denenecek." ifadelerini kullandı.

KİTAP NEDENİYLE VERİLEN CEZALARA BOZMA

Hanefi Avcı'ya, yazdığı "Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat" isimli kitabında, "Terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda yargı görevi yapanları etkileme" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası ile kitabı nedeniyle "yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü hakkında yapılan soruşturmanın gizliliğini ihlal suçu"nu işlediği gerekçesiyle verilen 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası ise bozuldu.

Dairenin gerekçesinde, Avcı'ya yüklenen bu suçların tarihleri ve işlenme yöntemleri ile temel şekli itibarıyla gerektirdiği cezanın süresine göre, hükümden önce 5 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren 6352 sayılı Kanun'un basın ve yayın yoluyla işlenen suçların erteleneceğine dair geçici 1. maddesi kapsamında kaldığı belirtildi.

Bu nedenle Avcı hakkında bu suçtan açılan davaya ilişkin kovuşturmanın ertelenmesine karar verilmesi gerektiğinin gözetilmemesinin kanuna aykırı olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.