Hangi Yılmaz Özdil?

Hangi Yılmaz Özdil?

Dünkü yazısından dolayı "faşistlik" yapmakla suçlanan Özdil'in başında bulunduğu Star Ana Haber, Türk'ün eşiyle yapılan röportajı dramatize ederek vermesi ise dikkat çekti.

Dünkü yazısından dolayı "faşistlik" yapmakla suçlanan Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in başında bulunduğu Star Ana Haber, Türk'ün eşiyle yapılan röportajı dramatize ederek vermesi ise dikkat çekti.

Türk ailesinin zorlu ve çileli
yaşamının ajite edilerek verildiği haberde, "Siyaset hayatı hep sarsıntılı geçen Ahmet Türk'ün eşi olmak hiç de kolay değildi" ifadelerine de yer verildi.

Ahmet
Türk'ün taburcu olup evine gelme anını da kaydeden Star Haber'in, dramatik bir müzik eşliğinde verdiği haberi bitirirken kullandığı sözler ise dikkat çekiciydi: "Ahmet Türk şimdi evinde. Eşinin hazırladığı yöresel yemeklerle güç topluyor"



TARAF: BU KADARI HÜRRİYET'E BİLE YAKIŞMADI
Ahmet
Türk'e atılan yumruğu dünkü köşe yazısında meşrulaştıran bir tavır sergileyen Yılmaz Özdil medya dünyasından da büyük tepki çekti. Taraf gazetesi Yılmaz Özdil'in yazısına sür manşetten tepki göstererek "Bu kadarı Hürriyet'e bile yakışmadı" başlığını kullandı. Akşam'dan Atılgan Bayar, Star'da Ahmet Kekeç, Vatan'dan Reha Muhtar da bugünkü yazılarında Özdil'i sert bil dille eleştirdiler.

Peki Yılmaz Özdil yazısında ne demişti?

"GİRİŞMEK NEDEN IRKÇILIK OLUYOR"

"Soralım dolayısıyla... Bu ülkenin çocuklarına ateş edip öldürmek “demokratik hak” kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye “ırkçılık” oluyor? Mayın demokrasiyse... Yumruk niye faşizm? Dün seyrediyorum televizyonu, papyonlu bir arkadaş, “İzmir-Bursa hattında, Trabzon-Samsun hattında tehlikeli yapılanmalar var, oralara dikkat” diyordu... “Hakkâri-Diyarbakır hattı”nda olan ne peki? Oraya dikkat çekmeye gerek yok mu, Allah’ın papyonu?"

Etiketler :