Sistem değişmedikçe yeni 28 Şubatlar yaşanabilir

Sistem değişmedikçe yeni 28 Şubatlar yaşanabilir

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, sistem değişmediği sürece yeni 28 Şubatlar'ın yaşanabileceğini söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, sistem değişmediği sürece yeni 28 Şubatlar'ın yaşanabileceğini söyledi.

 
Kurtulmuş, Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Küresel medeniyet krizi ve çıkış yolları' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
 
Üniversite öğrencileri, öğretim elemanları ve vatandaşların katıldığı konferansta Kurtulmuş, günümüzde tüm dünyanın bir medeniyet krizi yaşadığını ifade ederek, "Yaşanılan bu krizin temel sorumlusu batı medeniyetidir ve bu krizden çıkış için yeni bir perspektife ihtiyaç vardır" dedi.
 
Tarihi süreç içerisinde sosyal ve siyasi açıdan toplumların geçirdiği dönemleri irdeleyen Kurtulmuş, "Batı medeniyetinin toplumsal meselelere bakış açısında ciddi problemler bulunmaktadır. Bugün dünya nüfusunun yarısı günlük 2 doların altında bir gelirle yaşamaktadır. Böyle bir sistem devam edemez" diye konuştu.
 
“Sistem değişmedikçe yeni 28 Şubatlar olabilir”
 
Numan Kurtulmuş, 28 Şubat sürecini değerlendiren Kurtulmuş, "Kim ne hesap yayarsa yapsın, kim nasıl davranırsa davransın, milletin direnci var, bir de Allah'ın hesabı var. Bu memlekette milletin direnci çok kuvvetli olmuştur. 28 Şubat süreciyle ilgili bugün önemli mesafeler alınmıştır. 28 Şubatla ilgili gelişmeler hoşumuza gidiyor. İnşallah sonuç da ortaya çıkar. Ama sistemi değiştirmediğiniz takdirde, Milli Güvenlik Kurulu böyle durduğu takdirde, Yüksek Askeri Şura anayasal kuruluş olarak durduğu, asker-sivil çift başlı yargı devam ettiği takdirde korkarım ki yarın başka bir 28 Şubat olur. Onun için asıl olan milletin güçlü bir şekilde kendi yönünü kuvvetlendirmesidir. Ama siyasetin yapması gereken de sistemi millet adına değiştirmesidir" dedi.
 
“Türkiye, Suriye Cehennemine çekilirse bölgesel savaşın fitili ateşlenir"
 
Suriye'deki olayları da değerlendiren Numan Kurtulmuş Beşşar Esad’ın zaman kazandığını vurgulayarak, "Korkarım ki bir müddet sonra Suriye'de bir ihtilal yaptırırlar. Yine azınlık olan gruplardan biri ihtilal yapar ve Esad'ı yurt dışına gönderirler. Ondan sonra hem Batı yanlısı Nusayri rejimi gelmiş olur hem de Sünniler asla iş başına gelemez.
 
Arkadaşlarımla 2 Ağustos 2011'den beri bir uluslararası planı öngörüyoruz. Çok zor olduğunu biliyoruz ama keşke bu uygulansaydı. 'Demokrasiye geçelim' denildiğinde azınlık diyor ki, 'hangi seçimi yapsanız Sünni bir yönetim gelecek.' Dolayısıyla Nusayriler bu işi bırakmak istemiyor. Onun için Baas Partisi'nin kapatılmasını, bütün unsurların temsil edileceği yeni partiler kurulmasını, bir yıllık süreçte anayasa, seçim ve siyasi partiler yasaları değişikliklerinin yapılmasını, sandıktan çıkacak gruba Esed'in yönetimi devretmesini öngördük. Bunlar yapılamadı. Umut ediyorum, dua ediyorum ki Türkiye, Suriye cehennemine çekilmez. Çekilirse bu, bölgesel bir savaşın fitilinin ateşlenmesi olur” açıklamalarında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.