Kurtulmuş'tan "Bütünleşme" Sorusuna Cevap

Kurtulmuş'tan "Bütünleşme" Sorusuna Cevap

HAS Parti Lideri, AK Parti'ye katılım sürecinde gelinen noktayı anlattı.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti'ye katılma süreciyle ilgili olarak "Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili yapılacak olan görüşmeler netleşecek ve süreç kamuoyu ile paylaşılacaktır. Şu anda zaten bütünleşmeye karar verilmiş durumdadır. Her iki parti açısından da karar verilmiş durumdadır" dedi.

Erzurum Havalimanı'nda partililerce karşılanan Numan Kurtulmuş, bir otelde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Bütünleşmede Son Durum Nedir?

Kurtulmuş, bir gazetecinin ''AK Parti'ye katılma sürecinde HAS Parti tabanı ikiye bölünmüş durumda. Son durum nedir?'' şeklindeki sorusuna, şöyle cevap verdi:

''Biz bu süreci son derece şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaştık paylaşmaya devam ediyoruz. Geldiğimiz noktada da önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili yapılacak olan görüşmelerde netleşecek ve süreç kamuoyu ile paylaşılacaktır. Dolayısıyla biz söylenmesi gereken her şeyi kamuoyuyla paylaştık. Devam eden bir sürecin içerisindeyiz. Kendi partimiz açısından ise başından itibaren bütün arkadaşlarımızla süreci çok net bir şekilde paylaştık. Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili ortak bir görüşe geldiler, bunları değerlendirdik ve sürecin devam ettiğini söyleyebiliriz.''

Bütünleşme sürecinin planlandığı şekilde devam etiğini belirten Kurtulmuş, ''Süreç netleştikten sonra da kamuoyuyla paylaşılacaktır. Süreçle ilgili bildiğim bir şey olursa kamuoyuyla paylaşıyorum. Şu anda zaten bütünleşmeye karar verilmiş durumdadır. Her iki parti açısından da karar verilmiş durumdadır. Sayın Başbakan ve bendeniz süreçle ilgili ilk görüşmemizi yaptık. o görüşmeden sonra gelinen nokta bütünleşme konusunda verilmiş olan bir mutabakat daha doğrusu bir çerçeve oluşturulmuştur. Bu çerçevenin detayları önümüzdeki günlerde konuşulacak'' dedi.

''Bütünleşmeden sonra HAS Parti kapatılacak mı'' sorusuna ise Kurtulmuş, ''Buna müsaade edin HAS Parti kendisi karar versin'' cevabını verdi. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.