Kurtulmuş`tan siyasilere samimiyet çağrısı.

Kurtulmuş`tan siyasilere samimiyet çağrısı.

Has Parti Lideri Numan Kurtulmuş, Kanal A ekranlarında yayınlanan "Basın ve Gündem" programına konuk oldu. Türkiye`nin acil bir Anayasa`ya ihtiyacı olduğunu belirtti ve gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

Türkiyenin yeni bir Anayasa`ya ihtiyacı var

Has Parti Lideri Numan Kurtulmuş  Basın ve Gündem programında kavramların önemine dikkat çekerek,"Türkiye`nin Anayasa değişikliğine ihtiyacı yok, Türkiye`nin yeni bir Anayasa`ya ihtiyacı var!" dedi. Genel Başkanımız Kurtulmuş, Önümüzdeki Anayasa yapım süreci kavramların ortaya konulması bakımından önemlidir, Türkiye`nin bugün geldiği noktada sadece Anayasa değişikliğine ihtiyacı yok yani bir kaç madde değiştirelim, bir rütuş yapalım dostlar alışverişte görsün kabilinden yani 12 Eylül 2011 Referandumunda olduğu gibi bir takım maddelerin değiştirilmesinden ibaret bir Anayasa değişikliğine ihtiyacı yok. Türkiye`nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı var" dedi. 

Herkesi samimiyete davet ediyoruz

Kurtulmuş, "Milletin iradesine göre seçilmiş bir parlemento var bu Parlementoya birşey diyemeyiz ama sonuçta parlemanto, hem yasama görevini yapıyor, hem yürütme görevini yapıyor hemde denetleme görevini yapıyor. Yürütme ile yasama iç içe girmiş vaziyette, Parlementonun hiçbir şekilde denetim fonksiyonunu gördüğümüzü söyliyemeyiz yani siz hem kendinizi yönetecek hemde kendinizi nasıl denetleyeceksiniz? dolayısıyla biz diyoruz ki denetiminde millete açılması lazım. Bunun için T.B.M.M`ini bir  Yasama Meclisi ve Denetim Meclisi olarak ikiye ayırıyoruz,Milletin yasamasını yürütmesini bütün kamu işlerini denetleyecek seçilmiş bir denetim meclisi olmasını öngörüyoruz. Bakın bu radikal değişiklikler bu önemli adımlar atılmazsa üzülerek ifade etmek isterimki, Türkiye bu haliyle Anayasa değişikliğini nasıl yaparsa yapsın aynı konuları tartışmaya devam edecektir dolayısıyla herkesi samimiyete davet ediyoruz, yeni Türkiye`nin yeni bir siyaset üretebilmesi için mutlaka Yeni bir Anayasa yapılması lazım" dedi.

Kürt Meselesinde kim 3 kuruş rant elde ederim derse, Allah bildiği gibi yapsın!

Hükümetin PKK ile ilgili görüşmeleri soruları üzerine konuyu değerlendiren  Numan Kurtulmuş"Biz diyoruzki bu görüşmeleri neden oslo`da yapıyorsunuz? eğer bu görüşmeler milletin hayrına ise tabiki muhtevasını açıklamazsınız ama gidin Ankara`da milletin önünde yapın bu görüşmeleri bu görüşmelerin yapılıcağı yer tekraren söylüyorum öyle bir takım gizli kapaklı kapalı kapılar arkasında değil, açık, net şeffaf bir şekilde siyasetin merkezinde gelin görüşmelerinizi orada yapın" dedi. 

30 senede 30 bin insanımız ölmedimi?

Program sunucusu Fatih Şahin`in "bu bir siyasi risk değil midir?" sorusu üzerine Kurtulmuş,  "zaten kimileri risk kimileri rant meselesiyle bu işe yaklaştığı için 30 senede 30 bin insanımız ölmedimi? ne demek siyaset tabiki risk işidir. Siyaset tabiki bir rant kavgasının içerisine bulaşmama işidir yani Kürt meselesinde kim 3 kuruş rant elde ederim derse, Allah bildiği gibi yapsın! bu işte siyasi risk var diye kim çözümü tehir ediyorsa bu mesele fevkalede tarihsel bir sorumluluktur" dedi.

 

kaynak:hasparti.org.tr

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.