Erdoğan-Kurtulmuş görüşmesinden yeni detay

Erdoğan-Kurtulmuş görüşmesinden yeni detay

HAS Parti'nin AK Parti'ye birleşmesi hakkında Erdoğan'la görüşen Kurtulmuş, görüşme sonrası HAS Parti MYK'sında parti yöneticilerinine açıklama yaptı.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, önceki gün yapılan MYK toplantısında yöneticilerine Başbakan Erdoğan'la yaptığı 1 buçuk saatlik görüşmeyi anlattı.

Başbakanın 'iktidarda iyi şeyler yaptık bugüne kadar, bundan sonra beraber daha iyi olmasını istiyorum' dediğini aktaran

Kurtulmuş, Başbakan'ın siyaseten çok nazik bir üslupla tüm HAS Parti yönetimini davet ettiğini belirtti.

MYK'nın geneli olumlu baktı

Davete sıcak baktığını gösteren ifadeler kullanan Kurtulmuş'un MYK üyelerine 'Ben bu çatı altında ne söylüyorsam orada da (Ak Parti'de) aynı şeyleri söylerim. Söylediklerimiz değişmeyecek' dediği öğrenildi. MYK üyeleri ağırlıklı olarak Ak Parti çatısı altında siyasete olumlu görüş bildirirken, kesin karar pazar günü yapılacak GİK ve il başkanları toplantısında verilecek.

Öte yandan, HAS Parti 13 belediye başkanını da pazar günü Ankara'daki değerlendirme toplantısına çağırdı.

Erdoğan- Kurtulmuş görüşmesinin detayları: Bayramda bitsin

Başbakan Erdoğan ile Kurtulmuş görüşmesinde, AK Parti ile HAS Parti arasındaki bütünleşme sürecine son noktanın Ramazan Bayramı'nda konulacağı öğrenildi. Erdoğan'ın, Kurtulmuş'a, geçişin kurumsal bir birliktelik olması isteğini ilettiği kaydedildi

Başbakan Tayyip Erdoğan'dan HAS Parti'ye, AK Parti'yle bütünleşme çağrısı gelmesinin ardından Erdoğan- Kurtulmuş görüşmesinin detayları da ortaya çıkmaya başladı.

AK Parti ile HAS Parti arasındaki bütünleşme sürecinde son noktanın Ramazan Bayramı'nda konulacağı öğrenildi. Kurtulmuş'un HAS Parti kadrolarıyla birlikte Başbakan Erdoğan ile birlikte kararlaştırdığı yol haritası çerçevesinde AK Parti'ye geçişi Ramazan Bayramı'nda resmiyet kazanacak. Bütünleşmenin resmiyet kazanmasının ardından AK Parti tarafından yerel seçimlere yönelik geniş çaplı çalışma başlatılacak.

Özellikle HAS Parti'nin iyi teşkilatlandığı ilçe ve beldelerde yerel seçim çalışmalardaki katkısı daha da artırılacak ve yeni isimlerle çalışılacak. Başbakan Erdoğan'ın 2014'teki yerel seçimlere yeni vizyon ve kadrolarla girmek için Kurtulmuş'tan sürecin hızlı ilerlemesini istediği öğrenildi.

Ayrıca, süreçte partiler arasındaki iletişimi AK Parti'den Başbakan Erdoğan'ın danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın HAS Parti'den ise Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri koordine edecek.

STAR GAZETE - YENİ ŞAFAK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.