Has Parti'den birlik çağrısı

Has Parti'den birlik çağrısı

Halkın Sesi (HAS) Parti Kayseri İl Başkanı Mustafa Karamustafaoğlu, HAS Parti Diyarbakır İl Başkanı Alaaddin Parlak'ı telefonla arayarak, Diyarbakır'ı 'kardeş il' ilan etti.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair konuları değerlendiren HAS Parti İl Başkanı Karamustafaoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyareti, 'iki dil' ve Kayseri gündemini hakkında açıklama yaptı.

Karamustafaoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün Diyarbakır ziyareti için, "Bu ziyaretin zamanlaması mükemmeldir. Cumhurbaşkanımız makamının birleştirici vasfına uygun davranmıştır. Burada Gül'e gösterilen ilgiyi, şahsına duyulan güveni, tezahürat ifadelerini iyi okumak gerekir kanaatindeyim. Bölge halkı Cumhurbaşkanı'nın şahsında bu ülkeye olan bağlılıklarını ortaya koymuştur. Demek ki devletin şefkati çok kıymetlidir ve karşılığı vardır. Tezahüratlar PKK ya da KCK'ya ve onun siyasi uzantılarına meydan okuyuştur. Kayseri'de bunları konuşmak kolaydır ve bedavadır. Ancak korkunun dağları deldiği yerlerde hiç de kolay değildir" dedi.

Karamustafaoğlu daha sonra HAS Parti Diyarbakır İl Başkanı Alaaddin Parlak'ı cep telefonundan arayarak, basın toplantısına davet etti. Karamustafaoğlu, iki ili 'kardeş il' olarak ilan etti.

Toplantıda 'iki dil' ile ilgili görüşlerini dile getiren Karamustafaoğlu, "İnsanların anadillerini öğrenmelerini baskı altına almak doğru değildir. Ancak bölgesel anlamda da dahi olsa ikinci dilin resmiyet kazanması doğru değildir, bu bazı sıkıntıları zaman içinde meydana getirebilir. Resmi dil Türkçe'dir. Bunun tartışılması bile doğru değildir" şeklinde konuştu.

Karamustafaoğlu son olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik olarak yaptığı 'yolsuzluk' iddiaları hakkında açıklama yaptı. Karamustafaoğlu, "Düne kadar herkes Kayseri'den imrenerek bahsederken, bugün anlaşılmaz bir şekilde, 'Ne oluyor bu şehre?' diye sorular sormaktadır. Kayseri'de her şey olabilir, ancak bunları ne ulusal medyaya taşımak doğrudur ne de hukukun önünde tartışmak doğrudur. Biz bu memleketin insanlarıyız. Yarın kimin kimle akraba olacağı belli değildir. Şehrimizin büyükleri KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, eski ve mevcut milletvekilleri herkes parti gözetmeksizin bu sıkıntılı mücadeleye son vermek için bir aya gelmek zorundadır" diye konuştu.

Etiketler :