Sanatçı ve Bombacı Aynı Karede

Sanatçı ve Bombacı Aynı Karede

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı binasına Lav silahlı saldırı yapan DHKP-C’li teröristlerin Grup Yorum üyeleriyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı.

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı binasına Lav silahlı saldırı gerçekleştiren DHKP-C’li teröristlerin Grup Yorum üyeleriyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Adalet Bakanlığına el bombası atan firari terörist Hasan Biber’le Grup Yorum üyeleri istihbarat birimlerine takıldı. Emniyet İstihbaratı Grup Yorum’un 6 üyesinin Hasan Biber’le bir araya gelip fotoğraf çektirdiği belirledi. Grup Yorum üyeleri İdil Kültür Merkezine düzenlenen baskında gözaltına alınmıştı. Polis operasyonu malum kesimler ve kalemşörleri tarafından “sanata saldırı”, “Sanatçılara AKP baskısı” şeklinde yorumlanmış, yapılan protesto gösterilerinde İstiklal Caddesi savaş alanına çevrilmişti.

ERGENEKON İLE İLİŞKİLİ OLDUKLARI BELİRLENMİŞTİ

Geçtiğimiz ay AK Parti Genel Merkezi’nde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın makam odasının bulunduğu 8’inci kata Lav silahı, Adalet Bakanlığı’na ise parça tesirli el bombasıyla eşzamanlı saldırı düzenlenmişti. Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Şahin’in yürüttüğü soruşturma kapsamında, kamera görüntülerini inceleyen polis, saldırganların kimlerini belirlemiş, Adalet Bakanlığı’na el bombalı saldırıyı yapan DHKP-C’linin Hasan Biber, AK Parti’ye lav silahıyla saldıranın ise DHKP-C’li Muharrem Karataş’ın yaptığı tespit etmişti. Savcılık, saldırı emrinin ise Ergenekon’la bağlantılı DHKP-C yöneticisi Hüseyin Fevzi Tekin’den geldiği ifade etmişti. Yapılan soruşturmada önemli bir bilgiye daha ulaşıldı.

BOMBACI GRUP YORUM’LA BİR ARADA

Adalet Bakanlığı’na saldıran bombacı Hasan Biber’in geçtiğimiz aylarda gözaltına alınan Grup Yorumcularla ilişkili olduğu belirlendi. İstihbarat birimlerinin yaptığı araştırmada Grup Yorum üyelerinin Biber’le temasta olduğu, solist Selma Altın, İnan Altın, İbrahim Gökçek ve Cihan Keşkek dahil, grup üyesi 6 kişinin Biber’le TAYAD eyleminde bir araya geldiği ifade edildi. Biber’i yakalamak için düzenlenen operasyonda ele geçirilen fotoğrafların incelemesinin sürdüğü kaydedildi.

BARIŞ SLOGANI ATAN VATANDAŞLAR APAR TOPAR UZAKLAŞTIRILDI

Öte yandan geçtiğimiz hafta Grup Yorum Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlediği bedava konserde de ilginç bir olayın yaşandığı ifade edildi. Konser alanında barış süreci lehine slogan atan Kürt vatandaşların organizasyon tarafından apar topar konser alanından dışarı çıkarıldıkları öğrenildi. Olay sırasında Mobese kameralarının katılımcılar tarafından kırmızı bir örtü ile kapatıldığı vurgulandı.

BÖYLE OLUR DHKP-C USULÜ DEVRİMCİLİK

Yaptığı müziğe “devrimci müzik” adını veren ve halk için sanat yaptığını savunan Grup Yorum, Suriye diktatörü Beşşar Esed’e verdiği destekle dikkat çekmişti. Bombacı Hasan Birber’le fotoğrafları çıkan Grup Yorum elemanı ve sözcüsü İnan Altın ise, Esed’in uygulamalarını “Zulüm yoksullaştırmaktır. Hakları elinden almaktır. Suriye’deki yaşama, geçen seneye kadar baktığımızda, eğitim bedava, sağlık bedava, ulaşım bedavaydı. İnsanlar belli bir refah düzeyinde yaşıyorlardı. Kendi zenginliklerini kullanabilen bir ülke olduğundan yoksulluk yoktu” sözleriyle destekliyor.

YENİAKİT  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.