“İSLAM; ALLAH’A İTAAT, MAHLUKATA HİZMETTİR”

“İSLAM; ALLAH’A İTAAT, MAHLUKATA HİZMETTİR”

Rumeli Gençlik Grubu tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen ‘Siyer Okumaları’ programında konuşan eğitimci-yazar Hasan Gümüş “İslam; Allah’a itaat, mahlukata hizmettir” dedi.

04 Kasım 2012 Pazar günü Edirne Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın bu haftaki bölümünde Peygamber Efendimizin vefatından sonra yaşanan gelişmelere değinen Hasan Gümüş Peygamber Efendimizin her haliyle tüm zamanların en iyi ve en güzel örneği olduğunu söyledi.

 

                      Peygamberlerin miras bırakmadığına işaret eden Hasan Gümüş şunları kaydetti: Peygamber Efendimiz, peygamberlerin miras bırakmadığını, bıraktıklarının tümünün sadaka olduğunu bildirmiştir. O’nun mirası da sadaka olarak dağıtılmıştır. Ancak O’ndan sonra gelen halifeler Peygamberimizin eşlerine, çocuklarına ve torunlarına maaş bağlamışlardır. Hz. Ömer, oğlu Abdullah’a, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’den daha az maaş vermiştir. Böylesine adaletli bir uygulamayı bugüne kadar hiçbir sistem ve ideoloji getirememiştir. Ne komünizm, ne faşizm, ne de kapitalizm ve liberalizm. Bu ancak İslam ahlakıyla mümkündür. İslam, her şeyi yaratan Allah’a itaat, ve O’nun yarattıklarına yani mahlukata da hizmettir.”

 

                      Konuşmasında Peygamber Efendimizin miras olarak ancak Kur’an-ı Kerim’i ve sünnet-i seniyyesini bıraktığını belirten Hasan Gümüş “Kur’an-ı Kerim her şeyiyle bir mucizedir. Resmi kayıtlara göre Türkiye’de yüzelli bin hafız var. Tüm dünyada milyonlarcadır. Milyonlarca kişi tarafından noktasına virgülüne kadar ezbere bilinen başka bir kitap yoktur. Her evde her yerde Kur’an-ı Kerim var. Kur’an-ı Kerim’in her şeyi araştırılmış ve incelenmiştir. Üzerinde en çok araştırma yapılan kitaptır. Ve hiçbir eksiği ve yanlışı bulunamamıştır” dedi.

 

                      Hasan Gümüş, Peygamber Efendimizin hayatının her anının kaydedildiğini ve bilindiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün insanoğlu aya çıkıyor, Mars’a gidiyor, otuzdokuz kilometre yüksekten dünyaya atlıyor, ama kapı komşusuna selam vermiyor, birbirinden haberi olmuyor. Bu nasıl insanlıktır? Peygamber Efendimizin hayatı, sünnet-i seniyyesi bizler için ikinci önemli mirasıdır. O Müslümanların insan içine çıkmalarını birbirleriyle dostluk etmelerini ve yardımlaşmalarını öğütlemiştir. Büyük adamların özel hayatları olmaz. Evin içinde ne ise dışarıda da odur. Peygamberimizin nasıl koku süründüğünden tutun, nasıl yıkandığına ve gusül aldığına kadar hayatının her anı bilinmektedir. Dünyanın gelmiş geçmiş en centilmen ve en büyük adamı Peygamber Efendimizdir.”

 

                      Yoğun ilgi gören Siyer Okumaları programı, dört halife döneminde yaşanan gelişmeleri konu alarak her hafta Pazar günü ikindi sonrası devam edecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum