Hasip Kaplan çatıda mahsur kaldı!

Hasip Kaplan çatıda mahsur kaldı!

Polisin müdahale ettiği mitingte BDP'li Kaplan zor anlar yaşadı. Kaplan, mahsur kaldığı çatıdan sarkıtılarak indirildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaymakamlığın yasaklamasına rağmen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenmek istenilen mitingde olaylar çıktı.

BDP'nin Cizre ilçesinde düzenlemek istediği 'Özgürlük ve seçim' mitingi izinsiz yapıldığı için polis ekipleri toplanan kalabalığa müdahale etti. BDP İlçe Başkanlığı tarafından Sur Mahallesi'nde planladığı mitingi Cizre Kaymakamlığı tarafından mahalle arası olduğu için izin verilmedi. Yasağa rağmen toplanan kalabalığa polis ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edince olaylar çıktı.

Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan kalabalığın arasından çıkan yüzleri maskeli bir grup, polis zırhlı araçlarına taş, havafişek, molotof kokteyli ve ses bombaları ile saldırdı.

Polisle göstericiler arasındaki olaylar devam ederken, BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan beraberindeki kalabalık ile Botaş Caddesi'ne sloganlar eşliğinde yürüdü. Polisin müdahalesi ile vatandaşlar ara sokaklara kaçarken BDP'li milletvekilleri konuşma yapmak için çıktıkları evin merdiven boşluğunda uzun süre mahsur kaldı. Mahsur kaldıkları yerden çıkamayan BDP'li vekilleri partililer damdan aşağı sarkıtarak kurtaramaya çalıştı.

Partililer sayesinde mahsur kaldıkları yerden kurtulan vekiller bir eve sığındı. Yaklaşık olarak iki saat boyunca bir evde mahsur kalan BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, olayların yatışmasının ardından mahsur kaldıkları evden çıktı.

Çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yapan BDP grup Başkan Vekili İdris Baluken, ”Her tarafta halkın demokratik hakkı olan basın açıklaması AK Parti hükümeti tahammül edemiyor. Cizre'de açlık grevleri ile ilgili basın açıklaması yapmak istedik ama milletvekilleri ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu guruba yönelik öldürücü müdahalede bulunarak AKP Faşizminin hangi boyuta geldiğini gösteriyor” dedi.

Cizrede olaylar yer yer devam ediyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.